SØG MENU

Porcelænsværksted

Husets keramiske værksteder er til rådighed for alle, der har lyst til at arbejde med keramik. Det er gratis at benytte værkstederne, og du behøver ikke medlemskab.
Du kan booke tid til: Form & Glasur-værkstedet, Porcelænsværkstedet eller Drejeværkstedet på tlf.: 2516 1974 - og tidsbestilling kan kun foregå i værkstedernes åbningstid. Du kan kun booke én tid ad gangen til hvert værksted, det vil sige, når du møder op til din bookede tid, kan du booke en ny tid til dette værksted.


I Husets keramiske værksteder arbejdes der udelukkende med stentøjsler og porcelænsler.
Det er kun tilladt at bruge ler på værkstedet, som er købt i Huset - og vi brænder udelukkende objekter, som er lavet af 'Husets ler'.
I den daglige brug af keramikværkstedet gives der generelt ingen egentlig undervisning og ej heller praktisk hjælp, men Husets medarbejderne og frivillige står altid parate med gode råd til at hjælpe dig godt i gang.

 

Se værkstedernes aktuelle åbningstider her

Porcelænsværksted

På Husets porcelænsværksted arbejder man udelukkende med porcelænsler. Det smukke hvide ler skal nemlig helst kunne bevare sin farve og karakter og derfor har vi lavet et værksted hvor det ikke  bliver udsat for lerrester fra de andre grovere stentøjsler.

 

I dette værksted kan man prøve kræfter med både flydende porcelæn og plastisk porcelæn.
Det flydende ler hældes i gipsforme hvorved man kan støbe kopper, kander, vaser, tallerkener og meget mere.

 

Det flydende ler er tilmed nemt at indfarve. På værkstedet er altid 6 forskellige farver man kan støbe i og derudover er der mulighed for selv at købe stains eller oxyder til at indfarve sin egen støbemasse med. Vi har en stor tavle med farveprøver du kan lade dig inspirere af når du skal i gang med dine egne indfarvninger.
På værkstedet er der rigtig mange gipsforme som man frit kan bruge. Man må også meget gerne medbringe sine egne gipsforme men leret man støber med, skal købes på Husets værksted.

 

Alle kan lære at støbe i gipsforme, men da der er mange teknikker og gode fif man har brug for, inden man går i gang, så anbefaler vi at man har deltaget i en eller anden form for undervisning vedr. støbning, her på værkstedet eller andetsteds.

I det plastiske porcelænsler kan man bruge samme teknikker som med almindelig stentøjsler. Dog kan man arbejde tyndere med porcelænsleret og derved opnå nærmest transparente værker.

 

Det hvide porcelænsler er en god baggrund for diverse dekorationer i det farver brænder meget klart frem. På porcelænsværkstedet er der både mulighed for at pensel dekorere med underglasur-farver eller keramiske blyanter.

 

Har du lyst til at lære at støbe eller afprøve de forskellige dekorationsformer så afholder vi løbende workshops i dette.