SØG MENU

Porcelænsværksted

Porcelænsværksted

På Husets porcelænsværksted arbejder man udelukkende med porcelænsler. Det smukke hvide ler skal nemlig helst kunne bevare sin farve og karakter, og derfor har vi lavet et værksted, hvor det ikke bliver udsat for lerrester fra de andre grovere stentøjsler.

 

I dette værksted kan man prøve kræfter med både *flydende porcelæn og plastisk porcelæn.
Det flydende ler hældes i gipsforme, hvorved man kan støbe kopper, kander, vaser, tallerkener og meget mere.

 

(*OBS - Det er dog kun tilladt at arbejde med støbning, flydende porcelæn, hvis du har deltaget i et 'Intro-støbekursus' her på Huset eller tilsvarende sted.) 

 

Det flydende ler er tilmed nemt at indfarve. På værkstedet er altid 6 forskellige farver man kan støbe i, og derudover er der mulighed for selv at købe stains eller oxyder til at indfarve sin egen støbemasse med. Vi har en stor tavle med farveprøver, du kan lade dig inspirere af, når du skal i gang med dine egne indfarvninger.
På værkstedet er der rigtig mange gipsforme, som man frit kan bruge. Man må også meget gerne medbringe sine egne gipsforme - men leret man støber med, skal købes på Husets værksted.

 

Alle kan lære at støbe i gipsforme, men da der er mange teknikker og gode fif man har brug for, inden man går i gang, så skal man have deltaget i en 'Intro-støbeworkshop' her på værkstedet eller andetsteds.

 

I det plastiske porcelænsler kan man bruge samme teknikker som med almindelig stentøjsler. Dog kan man arbejde tyndere med porcelænsleret og derved opnå nærmest transparente værker.

 

Det hvide porcelænsler er en god baggrund for diverse dekorationer i det farver brænder meget klart frem. På porcelænsværkstedet er der både mulighed for at pensel dekorere med underglasur-farver eller keramiske blyanter.

 

Vi afholder workshops i 'Porcelænsstøbning' samt 'Dekorationsteknikker til Porcelæn', i opstarten af hver sæson inden vi åbner for normal værkstedsbrug. Disse workshops bliver annonceret på vores Facebookside samt i Husets Nyhedsbrev.

I Husets keramiske værksteder arbejdes der udelukkende med stentøjsler og porcelænsler - og vi brænder KUN keramik, som er lavet af 'Husets ler', ligesom vi udelukkende brænder værker, som er fremstillet på værkstederne.


I den daglige brug af keramikværkstedet gives der generelt ingen undervisning, ej heller praktisk hjælp, men Husets medarbejdere og frivillige står altid parate med gode råd til at hjælpe dig godt i gang.

 

Vi anbefaler vores brugere, at blive venner med os på Facebook, da den platform gør det muligt at formidle en nyttig brugerviden omkring aktiviteter på værkstedet – det kan være oplysninger vedr. nye tiltag, orientering omkring workshops eller info om lukkedage m.v.

Husets Kreative Værksteder | Facebook

 

Booking af værkstedsplads

Det kræver en pladsbooking-billet at benytte Husets Kreative Værksteder - men så er værkstederne også til rådighed for alle, der har lyst til at arbejde med keramik.

 

For at booke en 3 timers værkstedsplads kræver det en personlig pladsbooking-billet á 30 kr. som købes online igennem YourTicket. Billetten skal medbringes fysisk eller elektronisk ved fremmøde til den bookede tid. (Der er link til pladsbooking gennem YourTicket nederst på denne side.)

 

Det er vigtigt, at du gennemlæser værkstedernes bookingregler, for ved køb siger du samtidig ja til at overholde vores reglerne for booking af værkstedsplads samt de sanktioner det medfører ved misligholdelse af bookingreglerne. Du kan læse Husets Kreative Værksteders bookingregler hér

 

(En booking er lig med plads på værkstedet i 3 timer. Se booking-intervaller under åbningstider.)

 

INDEN DU BOOKER din plads, så gennemlæs venligst 'Brugeraftale og Vejledning' for brug af Husets Kreative Værksteder - hér

Priser

Som bruger skal du betale for de materialer du forbruger. Og du må kun bruge ler, som er købt i Huset, og vi brænder udelukkende værker, som er lavet af ’Husets ler’ på Husets Porcelænsværksted.

Pris for ’Husets porcelænsler’: Porcelænsler: Hvid 40 kr. pr. liter/ Porcelænsler: Farvet 60 kr. pr. liter, og så er 1. brænding, forglødningen inkl. i literprisen.

2. brænding er Glasurbrændingen - priseksempel for glasurbrænding: et krus med hank koster ca. 25 kr.

Husets personale står for alle brændinger, fyldning og tømning af ovne.