SØG MENU

Drejeværksted

Husets keramiske værksteder er til rådighed for alle, der har lyst til at arbejde med keramik. Det er gratis at benytte værkstederne, og du behøver ikke medlemskab.
Du kan booke tid til: Form & Glasur-værkstedet, Porcelænsværkstedet eller Drejeværkstedet på tlf.: 2516 1974 - og tidsbestilling kan kun foregå i værkstedernes åbningstid. Du kan kun booke én tid ad gangen til hvert værksted, det vil sige, når du møder op til din bookede tid, kan du booke en ny tid til dette værksted.

 

I Husets keramiske værksteder arbejdes der udelukkende med stentøjsler og porcelænsler.
Det er kun tilladt at bruge ler på værkstedet, som er købt i Huset - og vi brænder udelukkende objekter, som er lavet af 'Husets ler'.
I den daglige brug af keramikværkstedet gives der generelt ingen egentlig undervisning, ej heller praktisk hjælp - men Husets medarbejderne og frivillige står altid parate med gode råd til at hjælpe dig godt i gang.

 

Se værkstedernes aktuelle åbningstider her

Drejeværksted

Har du lyst til at lære at dreje, så gør øvelse som bekendt mester og det er der rig mulighed for på Husets drejeværksted. Der er 6 elektriske drejeskiver med god plads omkring, så du sagtens kan fordybe dig i drejeprocessen.

 

På drejeværkstedet kan man dreje i 4 forskellige stentøjsler. De lidt mere øvede eller modige drejere kan også afprøve deres evner i porcelænsler.

I drejeværkstedet er der tilmed bordplads til at montere hanke på dine kopper eller bearbejde dine drejede værker på andre måder.


Hvis du har lyst til at få mere kendskab til drejeteknik og drejegreb så tilbyder vi løbende intro-workshops i drejning.


Når du skal glasere dine drejede værker skal du booke plads på vores værksted Form & Glasur.