SØG MENU

Drejeværksted

Drejeværksted

Har du lyst til at lære at dreje, så gør øvelse som bekendt mester, og det er der rig mulighed for på Husets drejeværksted. Der er 5 elektriske drejeskiver med god plads omkring, så du sagtens kan fordybe dig i drejeprocessen.

 

På drejeværkstedet kan man dreje i 4 forskellige stentøjsler. De lidt mere øvede eller modige drejere kan også afprøve deres evner i porcelænsler.

I drejeværkstedet er der også bordplads til at montere hanke på dine kopper, eller bearbejde dine drejede værker på andre måder.


Når du skal glasere dine drejede værker, skal du booke plads på vores Form & Glasurværksted.

I Husets keramiske værksteder arbejdes der udelukkende med stentøjsler og porcelænsler - og vi brænder KUN keramik, som er lavet af 'Husets ler', ligesom vi udelukkende brænder værker, som er fremstillet på værkstederne.


I den daglige brug af keramikværkstedet gives der generelt ingen undervisning, ej heller praktisk hjælp - men Husets medarbejdere og frivillige står altid parate med gode råd til at hjælpe dig godt i gang.

 

Vi anbefaler vores brugere, at blive venner med os på Facebook, da den platform gør det muligt at formidle en nyttig brugerviden omkring aktiviteter på værkstedet – det kan være oplysninger vedr. nye tiltag, orientering omkring workshops eller info om lukkedage m.v.

Husets Kreative Værksteder | Facebook

 

Booking af værkstedsplads

Det kræver en pladsbooking-billet at benytte Husets Kreative Værksteder - men så er værkstederne også til rådighed for alle, der har lyst til at arbejde med keramik.

 

For at booke en 3 timers værkstedsplads kræver det en personlig pladsbooking-billet á 30 kr. som købes online igennem YourTicket. Billetten skal medbringes fysisk eller elektronisk ved fremmøde til den bookede tid. (Der er link til pladsbooking gennem YourTicket nederst på denne side.)

 

Det er vigtigt, at du gennemlæser værkstedernes bookingregler, for ved køb siger du samtidig ja til at overholde vores reglerne for booking af værkstedsplads samt de sanktioner det medfører ved misligholdelse af bookingreglerne. Du kan læse Husets Kreative Værksteders bookingregler hér

 

(En booking er lig med plads på værkstedet i 3 timer. Se booking-intervaller under åbningstider.)

 

INDEN DU BOOKER din plads, så gennemlæs venligst 'Brugeraftale og Vejledning' for brug af Husets Kreative Værksteder - hér

 

Priser

Som bruger skal du betale for de materialer, du forbruger. Og du må KUN bruge ler, som er købt i Huset, og vi brænder UDELUKKENDE værker, som er lavet af ’Husets ler’- ligesom vi KUN brænder værker, som er fremstillet på værkstederne.

Pris for ’Husets ler’: Stentøjsler i forskellige varianter, købes i poser á ca. 2,5 kg til en pris af 70 kr. - og så er første brænding (forglødningen) inkluderet i den pris.

Priser for glasur og glasurbrænding afregnes efter størrelsen på dit værk – Priseksempel: Et kaffekrus med hank koster ca. 25 kr. Kaffekruset kommer i materialer så til at koste dig 30-35 kr. med ler, glasur og brændinger.

Husets personale står for alle brændinger, fyldning og tømning af ovne.

Workshops

Se aktuelle workshops her

(OBS: Vi afholder 'Workshops' og 'Intro til...' i opstarten af hver sæson dvs. i januar  og i august - så der er altså ikke workshops i løbet af forårs- og efterårssæsonen. Men husk at du altid kan tilegne dig keramisk viden hos en anden aktør, og så tage sin knowhow med i Huset.)