SØG MENU

Drejeværksted

Drejeværksted

Har du lyst til at lære at dreje, så gør øvelse som bekendt mester, og det er der rig mulighed for på Husets drejeværksted. Der er 5 elektriske drejeskiver med god plads omkring, så du sagtens kan fordybe dig i drejeprocessen.

 

På drejeværkstedet kan man dreje i 4 forskellige stentøjsler. De lidt mere øvede eller modige drejere kan også afprøve deres evner i porcelænsler.

I drejeværkstedet er der også bordplads til at montere hanke på dine kopper, eller bearbejde dine drejede værker på andre måder.


Når du skal glasere dine drejede værker, skal du booke plads på vores Form & Glasurværksted.

I Husets keramiske værksteder arbejdes der udelukkende med stentøjsler og porcelænsler - og vi brænder KUN keramik, som er lavet af 'Husets ler', ligesom vi udelukkende brænder værker, som er fremstillet på værkstederne.


I den daglige brug af keramikværkstedet gives der generelt ingen egentlig undervisning, ej heller praktisk hjælp - men Husets medarbejdere og frivillige står altid parate med gode råd til at hjælpe dig godt i gang.

 

Vi anbefaler vores brugere, at blive venner med os på Facebook, da den platform gør det muligt at formidle en nyttig brugerviden omkring aktiviteter på værkstedet – det kan være oplysninger vedr. nye tiltag, orientering omkring workshops eller info om lukkedage m.v.

Husets Kreative Værksteder | Facebook

 

Booking af værkstedsplads

Husets Kreative Værksteder er til rådighed for alle, der har lyst til at arbejde med keramik. Det er gratis at benytte værkstederne, og du behøver ikke medlemskab.

Det er dog et krav, at du booker en tid til en værkstedsplads for at benytte værkstederne, og du kan kun booke din værkstedsplads online - DU MÅ KUN BOOKE ÉN TID AD GANGEN til hvert værksted - dvs. det er først, når du er mødt op på værkstedet til din booking, at du må reservere din næste tid.

(En booking er lig med plads på værkstedet i 3 timer. Se booking-intervaller under åbningstider.)

 

 

 

BOOK EN PLADS HER:

Priser

Det er gratis at benytte værkstederne – men du skal selvfølgelig betale for de materialer du bruger. Og du må kun bruge ler, som er købt i Huset, og vi brænder udelukkende værker, som er lavet af ’Husets ler’.

Pris for ’Husets ler’: Stentøjsler i forskellige varianter, købes i poser á ca. 2,5 kg til en pris af 70 kr. - og så er første brænding (forglødningen) inkluderet i den pris.

Priser for glasur og glasurbrænding afregnes efter størrelsen på dit værk – Priseksempel: Et kaffekrus med hank koster ca. 25 kr. Kaffekruset kommer så til at koste dig 30-35 kr. med ler, glasur og brændinger.

Husets personale står for alle brændinger, fyldning og tømning af ovne.