SØG MENU

Form og glasurværksted

Husets keramiske værksteder er til rådighed for alle, der har lyst til at arbejde med keramik. Det er gratis at benytte værkstederne, og du behøver ikke medlemskab.
Du kan booke tid til: Form & Glasur-værkstedet, Porcelænsværkstedet eller Drejeværkstedet på tlf.: 2516 1974 - og tidsbestilling kan kun foregå i værkstedernes åbningstid. Du kan kun booke én tid ad gangen til hvert værksted, det vil sige, når du møder op til din bookede tid, kan du booke en ny tid til dette værksted.
 
I Husets keramiske værksteder arbejdes der udelukkende med stentøjsler og porcelænsler.
Det er kun tilladt at bruge ler på værkstedet, som er købt i Huset - og vi brænder udelukkende objekter, som er lavet af 'Husets ler'.
I den daglige brug af keramikværkstedet gives der generelt ingen egentlig undervisning, ej heller praktisk hjælp - men Husets medarbejderne og frivillige står altid parate med gode råd til at hjælpe dig godt i gang.

 

Se værkstedernes aktuelle åbningstider her

Form og glasurværksted

 

I dette værksted kan du arbejde med ler og dine ideer på mange forskellige måder. Du kan enten modellere frit ud fra ide eller du kan benytte de fælles gipsforme til at kvætse i eller overforme på.
Der er også mulighed for at rulle lerplader ud på vores pladeruller og skabe kopper, krus eller vaser i pladeteknik.


Værkstedet har en stor extruder/ skabelonpresse hvor der kan presses metervis af hule grundforme ud, som så kan deformeres eller skæres op og sammensættes på ny.  Extruderen kan også bruges til at 'presse massive lerpølser ud' til brug når der skal modelleres større krukker eller skulpturer.

 

På værkstedet er der masser af værktøj, redskaber, stempler, gipsafstøbningsforme og blonder som er til fri afbenyttelse og som giver mange måder at præge leroverflader på, og dermed mange dekorations muligheder.

 

Form og glasur værkstedet er også der du glaserer dine værker. Vi har over 50 forskellige stentøjsglasurer, så der er rig mulighed for at skabe flotte farver og overflader på dine keramiske produkter.  
 
Har du lyst til at lære mere så afholder vi løbende workshops i glasering og pladeteknik.