SØG MENU

Form og glasurværksted

Form og glasurværksted

 

I dette værksted kan du arbejde med ler og dine ideer på mange forskellige måder. Du kan enten modellere frit ud fra idé eller du kan benytte de fælles gipsforme til at kvætse i eller overforme på.
Der er også mulighed for at rulle lerplader ud på vores pladeruller og skabe kopper, krus eller vaser i pladeteknik.


Værkstedet har en stor extruder/ skabelonpresse hvor der kan presses metervis af hule grundforme ud, som så kan deformeres eller skæres op og sammensættes på ny. Extruderen kan også bruges til at presse massive 'lerpølser' ud, til brug når der skal modelleres større krukker eller skulpturer.

 

På værkstedet er der masser af værktøj, redskaber, stempler, gipsafstøbningsforme og blonder som er til fri afbenyttelse og som giver mange måder at præge leroverflader på, og dermed mange dekorationsmuligheder.

 

Form og glasurværkstedet er også der du glaserer dine værker. Vi har over 50 forskellige stentøjsglasurer, så der er rig mulighed for at skabe flotte farver og overflader på dine keramiske produkter.  
 
Vi afholder Workshops i 'Glaseringsteknikker' og 'Keramik i Pladeteknik', i opstarten af hver sæson inden vi åbner for normal værkstedsbrug. Disse workshops bliver annonceret på vores Facebookside samt i Husets Nyhedsbrev.

I Husets keramiske værksteder arbejdes der udelukkende med stentøjsler og porcelænsler - og vi brænder KUN keramik, som er lavet af 'Husets ler', ligesom vi udelukkende brænder værker, som er fremstillet på værkstederne.


I den daglige brug af form & glasurværkstedet gives der generelt ingen undervisning, ej heller praktisk hjælp - men Husets medarbejdere og frivillige står altid parate med gode råd til at hjælpe dig godt i gang.

 

Vi anbefaler vores brugere, at blive venner med os på Facebook, da den platform gør det muligt at formidle en nyttig brugerviden omkring aktiviteter på værkstedet – det kan være oplysninger vedr. nye tiltag, orientering omkring workshops eller info om lukkedage m.v.

Husets Kreative Værksteder | Facebook

 

Booking af værkstedsplads

Det kræver en pladsbooking-billet at benytte Husets Kreative Værksteder - men så er værkstederne også til rådighed for alle, der har lyst til at arbejde med keramik.

 

For at booke en 3 timers værkstedsplads kræver det en personlig pladsbooking-billet á 30 kr. som købes online igennem YourTicket. Billetten skal medbringes fysisk eller elektronisk ved fremmøde til den bookede tid. (Der er link til pladsbooking gennem YourTicket nederst på denne side.)

 

Det er vigtigt, at du gennemlæser værkstedernes bookingregler, for ved køb siger du samtidig ja til at overholde vores reglerne for booking af værkstedsplads samt de sanktioner det medfører ved misligholdelse af bookingreglerne. Du kan læse Husets Kreative Værksteders bookingregler - hér

 

(En booking er lig med plads på værkstedet i 3 timer. Se booking-intervaller under Åbningstider.)

 

INDEN DU BOOKER din plads, så gennemlæs venligst 'Brugeraftale og Vejledning' for brug af Husets Kreative Værksteder - hér 

 

Prisliste

Som bruger skal du betale for de materialer du forbruger. Og du må KUN bruge ler, som er købt i Huset, og vi brænder UDELUKKENDE værker, som er lavet af ’Husets ler’- ligesom vi KUN brænder værker, som er fremstillet på værkstederne.

Pris for ’Husets ler’: Stentøjsler i forskellige varianter, købes i poser á ca. 2,5 kg til en pris af 70 kr. - og så er første brænding (forglødningen) inkluderet i den pris.

Priser for glasur og glasurbrænding afregnes efter størrelsen på dit værk – Priseksempel: Et kaffekrus med hank koster ca. 25 kr. Kaffekruset kommer i materialer så til at koste dig 30-35 kr. med ler, glasur og brændinger.

Husets personale står for alle brændinger, fyldning og tømning af ovne.

Aktuelle workshops

Klik hér for Aktuelle Workshops

 

(OBS: Vi afholder 'Workshops' og 'Intro til...' i opstarten af hver sæson dvs. i januar  og i august - så der er altså ikke workshops i løbet af forårs- og efterårssæsonen. Men husk at du altid kan tilegne dig keramisk viden hos en anden aktør, og så tage sin knowhow med i Huset.)