SØG MENU

Wavesnight: Josefine Opsahl

Koncert
Dato
fre 10. dec, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
2'eren / TILGANG
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Entré
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis

Koncerten afholdes i TILGANG - Husets udstillingsrum og præsenteres i samarbejde med Waves Up North

 

Josefine Opsahl

 

Josefine Opsahl forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genre, udtryksformer og til sit hovedinstrument celloen. Josefines udtryk og værker reflekterer hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition, partituret og improvisationen.

Josefines unikke lyd, kreativitet, solistiske egenskaber og karismatiske performative evner, har placeret hende og hendes mangeartede, fremadstormende projekter og ensembler som ledende progressive kræfter på den internationale musikscene. Hun har modtaget en række priser for sin kunst og sit virke, senest Wilhelm Hansen Fondens Hæderslegat 2020, Léonie Sonnings Talentpris 2021 og Odd Fellow Ordenens Musikpris 2021.

 

Som et billede på en ny tids musiker, stiller hun sig fri af genrebegrænsninger og udtrykker sig som Performance Composer ligestillet gennem komposition, improvisation og performance samt kuraterer og forlænger sine musikalske udtryksverdener i samarbejder med andre kunstnere, festivaler, rum og vidensområder på tværs af genrer og udtryk. Dette har resulteret i værker og performances til museer, gallerier og festivaler så som Festival Música Estranha i Brasilien, DEIÀ International Music Festival i Spanien, Intonal Festival i Sverige, Roskilde Festival, Statens Museum for Kunst, Thorvaldsens Museum, Golden Days Festival og Utzon Centret. Som komponist står hun blandt andet bag større værker som ‘I Walk I Bleed’ koncert og performance for 10 celli til CLICK Festival 2020, ‘Ekklesiaterion’ for solo cello og kvadrofonisk højtalersystem til Intonal Festival i Malmö 2021, ‘Noli Turbare Circulos Meos’ for Esbjerg Ensemblet 2020 og ‘Myte om Mørke’ opera for Nordic Opera og Copenhagen Opera Festival i samarbejde med lydkollektivet We like We 2019. Hun arbejder for tiden på ‘DrømmeDøden’ kammeropera for Nordic Opera med urpremiere i København, Stockholm og Oslo 2022, og ‘Drei Bewegungen der Elektrischen Körper’ for Københavns Drengekor, Den Kgl Danske Ballet og Livgardens Messingkvintet med premiere af udvalgte satser i Berlin November 2021.

 

Josefines har turneret og hendes værker er blevet opført i Europa, Kina, Brasilien and Argentina, hvor hun ledsagede HM Dronningen med sit ensemble KOTTOS og den Kgl. Danske Ballet, og hendes anmelderroste pladeudgivelser har modtaget en række priser i ind- og udland så som Danmarks Radio’s Lytterpris og Round Glass Music Award (US).

 

Josefine har givet masterclasses og talks i Shanghai, på Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt Københavns Universitet. Hun er uddannet indenfor klassisk og nutidig musik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og Northwestern University (IL, US), og som solist med speciale i Contemporary Creative Art på Syddansk Musikkonservatorium. Hun er to gange blevet udvalgt til talentprogrammet ‘Den Unge Kunstneriske Elite med sine ensembler udpeget af Kunstfonden og er udvalgt til at tage del i Kunstakademiets postgraduate tværæstetiske og tværfaglige forskningsprogram ‘Enhanced Practice’ 2021-2022. Hun har for nylig indgået forlagsaftale med Edition Wilhelm Hansen nodeforlag.

Dato
fre 10. dec, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
2'eren / TILGANG
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Entré
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis