SØG MENU

UNDER MÅGERNE: SVANEBORG KARDYB + HVALFUGL + DJ: PLADEDAMEN

Musik
Dørene åbner og maden serveres fra 18.30
Sted
Huset i Hasserisgade / Udendørs koncert i Husets gårdhave
Efter koncerten er der DJ & Bar inde i Husets koncertsal
Entré
100 kr.
Entré + Vegansk fastfood
175 kr.

UNDER MÅGERNE

Sommeren nærmer sig stille og roligt, og i år rykker Huset ud i vores hyggelige gårdhave, når de lyse aftener melder deres ankomst!

Glæd dig til 4 koncerter i juni, hvor vi krydrer et dejligt musikprogram med vegansk mad fra Husets Café - og når koncerterne i gården slutter, rykker vi indenfor med DJs, øko bar og god stemning!

Svaneborg Kardyb

Sammensmeltning af smukke melodier, delikat minimalisme, catchy grooves, subtile elektroniskevibes, nordisk atmosfære og organisk sammenspil. Sådan kan Svaneborg Kardybs musik beskrives,og det er alt sammen udsprunget af glæden ved at spille med hinanden.

 

Den prisvindende danske duo har for alvor slået sit navn fast på den internationale scene. Efter udgivelsen af duoens første albums, Knob (2019) og Haven (2020) fulgte et par hæsblæsendeår med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind-og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres ‘meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og denudsøgte interaktion imellem dem.’I april 2022 annoncerede duoen samarbejdet med det britiske pladeselskab Gondwana Records, som også huser navne som Hania Rani, Matthew Halsall og Portico Quartet, og her udkom det nyeste udspil fra duoen-dobbeltsinglen ‘Orbit’. Senest har Svaneborg Kardyb, som den kun 4. danske artist tilsluttet sig den vilde pallet af kunstnere der gennem tiden har optrådt på NPR’s Tiny Desk Session.

 

Line up

Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver

Jonas Kardyb: Trommer & percussion

 

HVALFUGL

Dirrende musikalsk nærvær, ambiente klange og stærke melodier går op i en højere enhed når trioen Hvalfugl indtager scenen. Med deres gribende instrumentale udtryk har den aarhusianske trio Hvalfugl begejstret både publikum og anmeldere, siden de udsendte deres debutalbum By i 2017.

 

Albummet høstede roser både herhjemme og internationalt. Efterfølgende har de raffineret deres sfæriske og drømmende udtryk på to yderligere albums – Som En Faldskærm (2019) og Øjeblikke Vi Husker (2020) – samt et par EP'er, hvor den seneste, Bag Vore Øjne, udkommer i efteråret 2022.
Musikalsk er Hvalfugl svære at sætte i bås, da deres musik frit bevæger sig gennem inspirationer fra hele genrelandskabet i en forening af organisk og akustisk sammenspil, drømmende ambient, minimalistiske forløb og smukke melodier, der langsomt folder sig ud for lytteren. Netop den fine balance mellem den varme, akustiske lyd og de diskrete brug af effekter er med til at åbne nye rum i musikken og skaber et distinkt udtryk, på én gang intimt og majestætisk.

 

Jonathan Fjord Bredholts elegante klaverfigurer og sfæriske klangflader spillet på harmonium flettes sammen med Jeppe Lavsens krystallinske guitartemaer og Anders Juel Bomholts vuggende kontrabas på en måde, der skaber både enhed og stor detaljerigdom.

 

Det er samtidig musik, som skaber rum til lytterens egne indre billeder, hvad end man lader sig rive med af de stærke melodiske tråde eller synker ned i de dybe, ambiente lag. Den kombination er også med til at gøre Hvalfugl til en sjældent engagerende live-oplevelse, hvor trioen formår at flette de enkelte kompositioner sammen i helstøbte forløb, som inviterer publikum ind i et univers af sublim skønhed og vibrerende energi.

DJ: Pladedamen & Øko bar inde på Husets spillested efter koncerten.

 

“Pladedamen opererer i et oldschool vinylunivers, hvor hun rejser mellem genre og præsenterer os for fusioner med elementer af hiphop, jazz og soul krydret med et moderne, elektronisk udtryk. Bag pulten står en ung kvinde fra Kolding med en kærlighed til musikken, hvis mission er at ramme folket på den anden side af pulten med good vibes.”

Dørene åbner og maden serveres fra 18.30
Sted
Huset i Hasserisgade / Udendørs koncert i Husets gårdhave
Efter koncerten er der DJ & Bar inde i Husets koncertsal
Entré
100 kr.
Entré + Vegansk fastfood
175 kr.