SØG MENU

Lena Anderssen (FO)

Musik
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
95 kr

LENA ANDERSSEN (FO)

Lena Anderssen er blevet kaldt skræmmende ærlig og en dybfølt, poetisk melankoliker. Der er ingen tvivl om, at hun skriver sange fra de inderste sider af sig selv. Lena er historiefortæller, og den nødvendighed og tyngde, der gennemsyrer hendes tekster, komplimenteres på smukkeste vis i let tilgængelige melodier og lækre, håndspillede indie-pop produktioner. Resultatet er sange, der har fundet vej til hjerterne hos fans over hele verden, og til amerikanske serier som Scrubs, Fecility og Nikita. Et helt nyt album "State of the Land" udkommer 3. september 2021.

 

Et ubeskrevet blad kan man ikke kalde færøsk / canadiske Lena Anderssen i dansk sammenhæng. Pladen ”Letters From The Faroes” fra 2012 fik særdeles flotte anmeldelser – også internationalt. I Danmark blev den kåret som ”Ugens Album” på P4, og på Færøerne, hvor Lena har boet de seneste år, løb den med prisen for ”Årets Album”.

 

Opfølgeren ”Eagle In the Sky” udkom i 2016 og har ligeledes fået en flot modtagelse i både Danmark og på Færøerne. Lena Anderssen vandt ialt fire Faroese Music Awards, bla. “Årets Album”, og pladen nåede en 3. plads på iTunes Album Chart i Danmark. Tre af sangene “Eagle In The Sky”, “Good Girls” og “On the Bright Side” har været i massiv rotation på DR P4, ligesom pladen har fået nogle flotte ord med på vejen af anmelderne. Endelig nominerede Just Plain Folk Awards i USA Lena i 10 kategorier i 2017.

I 2018 fortsatte den færøsk-canadiske sanger og sangskriver sin kompromisløse musikalske rejse på et kommende album, der blev indspillet i Los Angeles med den engelske legende Geoff Emerick, få måneder før hans pludselige død i oktober 2018. Var albummet Revolver med The Beatles Geoff Emericks første som chief engineer, så er Lena Anderssens kommende album State of the Land hans svanesang – det sidste album med den 72-årige engelske gentleman bag mixerpulten.

 

Geoff Emerick, der – udover sit arbejde med the Beatles og Paul McCartney – i løbet af sine lange glorværdige karriere arbejdede med artister som Kate Bush, Elvis Costello og Art Garfunkel, havde hørt “Eagle in the Sky”, og sagde på det grundlag ja til at arbejde med det nye album.

 

Grundsporene til “State of the Land” blev indspillet i studiet LAFX i Los Angeles i foråret 2018. Udover sin producer og partner Niclas Johannesen, havde Lena bassisten Jóhannus á Rógvu Joensen med fra Færøerne og tre amerikanske musikere var også med på indspilningerne: Matt Chamberlain på trommer (Bob Dylan, Fiona Apple, Bruce Springsteen), Matt Rollings på tangenter (Willie Nelson, Mark Knopler, Kris Kristofferson) og Jon Sosin på guitar, (Melissa Etheridge, Lukas Graham). Endelig medvirker den amerikanske folk artist Matt The Electrician på to af pladens numre. De første to singler fra albummet, titelnummeret “State of the Land” og ørehængeren “Aimee”, er udkommet til flotte omtaler særligt i England, Tyskland og USA, så der er store forventninger til den kommende plade.

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
95 kr