SØG MENU

Jazzkonkurrencen

Musik
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen

JAZZKONKURRENCEN 2024

 

Orkestrene Musvit, Udsyn og Vingborg/Valencia er klar til at ramme landevejen, når de skal spille koncerter på fire af Danmarks anerkendte spillesteder som del af projektet. Koncertrækken lægger fra land d. 16. her på Huset i Hasserisgade.

Publikum kan glæde sig til et kig ind i den unge jazzscene i Danmark. De deltagende orkestres lyd åbner jazzen op mod nye horisonter med bånd til både folkemusik, elektronisk musik og cinematiske lydbilleder. Det hele vil blive præsenteret i Aalborg, Kolding, Odense og København. Sideløbende med koncertforløbet deltager de optrædende bands i et udviklingsforløb, der skal styrke deres vej videre ud i musiklivet. Ved finalen på Jazzhus Montmartre resulterer Jazzkonkurrencen 2024 i en vinder, der modtager 10.000 kr. til et kommende projekt.

 

Tidsplan for Jazzkonkurrencen 2024:

16. februar: Huset, Aalborg

13. marts: Jazz6000/Godset, Kolding

17. april: Musikhuset Dexter, Odense

29. maj: Jazzhus Montmartre, København

 

Musvit

Om deltagerne

Musvit spiller nykomponeret genrebrydende musik inspireret af elementer fra både den traditionelle og mere frie slags jazz, hip-hop, pop og elektronisk musik. Medlemmerne kommer med relativt forskellige musikalske baggrunde og kundskaber som de byder ind med i forhold til at skabe bandets sound. En sound, som kan være tør, våd, stor og lille, men ubetinget er gruppens egen.

 

Lineup:

Ronja Rose Andersson - sang, sax og synth, Teis Ortved - sax og keys, Jacob Tjernström - kontrabas, Adam Lorentzi - trommer

 

Udsyn

Udsyn bevæger sig smidigt i jazzgenren og låner flittigt elementer fra klassiske, elektroniske og alternative stilarter, der tilsammen udgør et cinematisk lydbillede inspireret af blandt andet minimalisme og nordisk tonesprog.

Drivkraften bag Udsyn er jagten efter at skabe organiske stemninger, man kan mærke og visualisere. I et dynamisk spændingsfelt af harmoni, nærhed og dissonans formidler gruppen perspektiver på tilværelsen gennem musikalske rum og verdener, du på egen hånd kan fortabe dig i, gå på opdagelse i og måske finde mening i.

 

Lineup:

Morten Heide - synth, Ole Røndal Kjeldsen - klaver, Johan Kjær Houver - kontrabas, Marco Ceglarek - trommer, Viktor Ravn - guitar
 

 

Vingborg/Valencia

Vingborg/Valencia har musikalske rødder i jazz og folkemusik, men breder sig legende langt ud over det og ind i både rock, pop og ambient. Det er nysgerrighed og skabertrang, som driver gruppen frem i deres følsomme og legende lyd, og som lytter bliver man blidt indsluset og omsluttet af smukke melodier, kreative grooves og nærværende soloer.

Niels Overgaard (Jazznyt.dk) skriver bl.a. om gruppens debutalbum: “De er ikke ude på at revolutionere noget - men kommer alligevel uforvarent til at gøre det. På deres egen stille måde fører de den nordiske jazztradition og tone ind i en ny tid.”

Lineup:

Hannah Vingborg - klaver og keys, Lasse Wagner - trommer, Emil Lund - elbas, Christian Valencia - guitar

Lyt til Vingborg/Valencia på Spotify

 

Jazzkonkurrencen arrangeres og afvikles af JazzDanmark, i tæt samarbejde med de fire partnere; Huset i Aalborg, Jazz6000 i Kolding, Musikhuset Dexter i Odense og Jazzhus Montmartre i København. Jazzkonkurrencen er hovedfinansieret af Gangstedfonden.

Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen