SØG MENU

GLOBAL NORTH Showcase

Musik
fredag åbner dørene 19.30 / Lørdag åbner dørene 18.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Dagsbillet fredag
75 kr.
Dagsbillet Lørdag
75 kr.
Billet til begge dage
125 kr.

I hele Norden findes et væld af fantastiske musikere, som afspejler den globaliserede verden og som har bragt nye musikkulturer med sig op til vores breddegrader, arvet stolte musiske traditioner fra deres forældre, familier og kulturer, eller sat sig for at fordybe sig i andre musiktraditioner end deres egne.

 

GLOBAL NORTH er et samarbejde på tværs af landene i Norden, et netværk sat i verden til at hylde og løfte disse musikere, og overordnet skabe en større bevægelighed gennem Norden for musikere med baggrund i ikke vestlig musikkultur.

 

Et af redskaberne for at løfte denne indsats, er GLOBAL NORTH Showcase på Huset i Hasserisgade, hvor du har mulighed for over 2 dage, at opleve en håndfuld af disse kunstnere, når de fylder Huset med alverdens toner og globale inspirationer.

Brug et par dage i Hasserisgade på at få fyldt lagrene med musik fra nær og fjern og oplev hvordan den nordiske scene sprudler af liv og lyde fra hele den store verden!

 

GLOBAL North Netværket består af:

Transform Festival, Trondheim

Stallet, Stockholm

Samspill, Oslo

World Sessions, Göteborg

Huset i Hasserisgade, Aalborg

Mix Musik, Malmö

Det Jyske Musikkonservatorium Aalborg/Århus

 

GLOBAL NORTH er støttet af Nordisk Kulturfond

 

Fredag 15.9.

19.30 Anna Berentina Røe Band

21.00 Floating Sofa Quartet

22.30 Atlas

 

Lørdag 16.9.

18.30 Hannisdal /Alnaddaf /Liahagen

20.00 Liliana Zavala Trio

21.30 Trio del Son

23.00 SUNBÖRN

Floating Sofa Quartet (S/FIN/DK)

Floating Sofa Quartet er et prisvindende samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder fra hhv. Sverige, Finland og Danmark. Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt og gammelt og skaber et unikt musikalsk udtryk som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst. Repertoiret er varieret, lyden er varm og imødekommende, og musikken leveres med intensitet, energi og mærkbar spilleglæde.
Gruppen debuterede i 2015 og blev samme år nomineret til “Årets Nye Talent” i Danmark ved DMA Folk, samt i Sverige ved Folk & Världsmusikgalan. I 2016 modtog de Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik, og gruppen har siden turneret flittigt i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Holland og Østrig.

Lilliana Savala Trio (S)

Liliana Zavala, percussionist, sanger, sangskriver, kunstner og producer, er født og opvokset i Córdoba, Argentina, men bor i øjeblikket i Stockholm. Hun er en af de mest innovative og normbrydende kreative kræfter på den moderne svenske folkescene. Hun spiller mange forskellige typer percussion og og kombinerer med hendes unikke stemme. På sit seneste album, "Todos mis muertos", ærer hun kære, der ikke længere er en del af denne verden. Kompositioner er inspireret af dem og af traditionelle latinamerikanske rytmer og ritualer omkring dødstemaet.

ATLAS (DK)

Musikken til ATLAS er nykomponeret af bassist Kenneth Dahl Knudsen i dialog med ensemblets musikere - med det formål både at lade de rige musikalske traditioner komme til udtryk og samtidig udfordre traditionens grænser og skabe nye retninger i grænselandet mellem moderne og oldtid, mellemøstlig og europæisk, komponeret og improviseret.

sekstetten består af en række fantastiske musikere forankret i forskellige traditioner. Oud-virtuosen Wassim Mukdad er rundet af klassisk syrisk musik, mens duduk-spilleren Ertan Tekin er en overbevisende formidler af traditionel armensk og kurdisk musik og kultur. Den israelske jazzpianist Eyal Lovett har en forkærlighed for Bachs fugaer og formår med sit spil at bygge arkitektoniske lydbilleder af Jerusalems travle, kaotisk duftende gader. Længere mod nord finder vi den ukrainske folkesangerinde Ganna Gryniva, som med særlig voldsomhed trækker østeuropæisk folklore ind i et moderne elektronisk univers. Ensemblet fuldendes af den spanske og polske bratschist Sebastian Pezsko - en alsidig musiker dygtig til både jazzmanouche og klassisk musik.

Sunbörn (DK)

Solskinsgrooves og vilde, jazzy blæsere samles i Sunbörn fra Danmark der med deres instrumentalmusik forener mennesker i en ny, global lyd der forbinder kulturer.
6-mands-bandet har siden 2012 under navnet The KutiMangoes krydset grænser og begejstret publikum, DJs og journalister med deres unikke og prisvindende musik,
der skubber til grænserne på jazz- og verdensmusikscenen.
Bandet blev startet af Gustav Rasmussen og Michael Blicher, som tog inspirationer fra Vestafrikansk musik og blandede det med deres egen baggrund som
jazz- og rockmusikere for at skabe en ny lyd - en lyd som blev perfektioneret på deres seneste udgivelse ”Afrotropism”. Dette album er smeltedigelen hvor bandet kondenserer alle elementerne og skaber deres eget særegne bud på global musik. Albummet blev kaldt ”verdensklasse” af Politiken og kåret som en af årets bedste udgivelser, og følges op med deres næste udgivelse i 2023 med det mundrette navn "Sunbörn".

 

HANNISDAL/ALNADDAF/LIAHAGEN (N)

Et nyt og spændende samarbejde opstår mellem tre spændende stemmer i norsk og arabisk traditionsmusik, når folkesanger Silje Risdal Liahagen, violinist Inger Hannisdal og sanger og oud-spiller Nawar Alnaddaf lader salmer fra Hallingdal, folkesange fra Syrien og deres egne kompositioner forenes i et musikalsk patchwork. Trioen opsøger især det menneskelige, det samlende og længslen, i sange fra både Norge og Syrien. Sammen søger de efter ligheder og fælles referencer, i to traditioner, der ligger langt fra hinanden på kortet, men tæt på hinanden i tonalitet og udtryk - præsenteret i transparente arrangementer akkompagneret af oud, lyre og violin.

Trio del Son (N)

 

Salsakongen Luison Medina Capote og maestroerne Jesus Cutino og Yasser Morejon Pino præsenterer "Trio del Son". De kommer alle fra Cuba og spiller traditionel cubansk musik. De tre veletablerede musikere deler passionen for salsa og son cubano, ligesom de spreder glæden ved en musikkultur, der har rødder i Afrika, Cuba og Spanien. Luison bor i Oslo og har spillet i bands som Mambo Companeros og Cuban All-stars m.fl Jesus bor i London, hvor han er en meget efterspurgt salsamusiker, og har spillet med flere af de store stjerner fra Cuba som Oscar D'Leon, Gilberto Santa Rosa m.fl. Yasser Morejon Pino bor i København og er desuden en meget anerkendt og meget brugt musiker både inden for jazz og mere traditionel cubansk musik.

Anna Berentina Røe Band (N)

Med en flydende rollebesætning på alt fra tre til otte personer, ledet af vokalist og skuespillerinde Anna Berentina Røe, fortolker bandet traditionel græsk musik, fra gammel rebetika til moderne repertoire, byzantinske salmer og melodier fra øerne i Det Ægæiske Hav. Fra improvisation og jazz lader de musikken farves af, hvem der er med i ensemblet.
Denne musik udstråler varme, liv og nærvær i sig selv, og bandet pløjer ofte igennem hele spektret af følelser ved deres koncerter.
Bandet blev startet sidste år 2022, og er et bevægende ensemble med medlemmer og gæster.

fredag åbner dørene 19.30 / Lørdag åbner dørene 18.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Dagsbillet fredag
75 kr.
Dagsbillet Lørdag
75 kr.
Billet til begge dage
125 kr.