SØG MENU

VinterJazz: Rumpistol + Sylfide Jernbanegade 12

Ud af Huset
Dørene åbner 19.30
Sted
Jernbanegade 12
Hjørring
Entré
65 kr.

OBS! KONCERTEN ER I HJØRRING PÅ JERNBANEGADE 12

 

RUMPISTOL

Igennem 20 år har Jens Berents Christiansen aka Rumpistol udviklet sig til en af sin generations bedste og mest nysgerrige elektroniske musikere og producere. Men siden 2020 har hans  karriere taget nye markante drejninger, motiveret af personlige oplevelser.

 

Efter at være gået ned med stress i 2018 skabte han det nedbarberede, neoklassiske album ”After the Flood” (2020), skrevet til klaver og strygere, da han pga. sygdommen ikke kunne benytte computeren som arbejdsredskab. En frugtbar metode, som han elaborerede på efterfølgeren ”Isola” (2022), hvor bas og trommer kom til sammen med mere jazzede vibes. Den udvikling fuldender han nu med det afsluttende værk i sin klavertrilogi: ”Going Inside”, der – som titlen afslører – dykker endnu dybere ned i sindets eksistentielle dybder.

 

Soundtrack til en indre rejse
Ved at arbejde med et mere organisk udtryk og sin egen skrøbelighed har Rumpistol med sine to seneste album fået hul igennem til mange nye lyttere, der har kunnet spejle sig i musikken og bruge den til at bearbejde sorg, angst og
stress.
”Jeg har oplevet, at folk har reageret meget stærkt på mine akustiske arrangementer. Så hvad var det logiske næste skridt?”, spørger Jens Berents Christiansen retorisk og fortsætter:

”Det var at prøve at lave musik, som bruger de erfaringer, jeg har gjort mig i løbet af de år, hvor jeg har fået det bedre,  men også har fundet ud af, at den proces og den sårbarhed, der har været i at dele de følelser, har vakt genklang hos
mange”.

 

På ”Going Inside” tager han endnu et ambitiøst kunstnerisk syvmileskridt. Det nye album er således et
gennemarbejdet konceptuelt værk, designet som soundtrack til en indre rejse. ”Going Inside” er således opbygget omkring de tre faser (”Ascent”, ”Peak” og ”Descent”) og underliggende subfaser, man gennemlever som deltager i psykedelisk terapi. Noget Jens Berents Christiansen selv har gjort med positivt resultat.

 

SYLFIDE

Elektroakustisk folk pop med rødder i nordisk folkemusik.

Sylfide bearbejder den danske kulturarv og favner nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Det elektroakustiske univers og den krystalklare vokal forener den nordiske folkemusik med moderne sangskrivning og tilføjer elementer fra poppens verden. Melodierne trækker tråde fra nordiske folkedanse og folkesange og iklædes på elegant vis flader af synthesizer, strygere, reallyde af dansende fødder og eventyrlige harpelyde. Teksterne trækker også på vores fælles kulturarv – alt sammen med grunding i fortiden og med blik mod fremtiden.

Dørene åbner 19.30
Sted
Jernbanegade 12
Hjørring
Entré
65 kr.