SØG MENU

Under Mågerne: Nana Rashid + Marí

UNDER MÅGERNE
Dato
fre 7. jun, 20.00
Dørene åbner 18.30
Sted
Huset i Hasserisgade
Gårdhaven
Entré
120 kr.
Vegansk Fastfood (serveres fra kl. 18.30)
75 kr.

Nana Rashid

Nana Rashid – Dansk stortalent vinder Årets Nye Jazznavn ved DMA Jazz for overvældende debutalbum Music For Betty

 

"Årets Nye Jazznavn har det seneste år været et dominerende samtaleemne på den danske jazzscene, og med flotte anmeldelser både nationalt og internationalt understreges kunstnerens imponerende kunstneriske dybde, personlighed og modenhed. Vinderen præsenterer et enkelt, ukrukket og stærkt udtryk, hvor musikken skærer ind til benet uden overflødige toner. Med klassisk jazzlyd og kraftfulde blues-elementer leverer årets nye jazznavn en meget overbevisende debut."

Sådan udtaler DMA Jazz-akademiet om det danske stjerneskud Nana Rashid, som netop har vundet prisen for Årets Nye Jazznavn ved DMA Jazz. Til prisuddelingen var sangerinden også nomineret til Årets Vokaljazzudgivelse og leverede desuden en solid live-performance med et potpourri af numre fra debutalbummet Music For Betty.

Med et nyt take på det klassiske jazzgreb synger Rashid sig ind i samtidens dilemmaer i et på én gang intenst og beroligende univers. Sangene er fulde af nattetimernes melankoli og eftertænksomhed, og musikken fremføres med en rå oprigtighed i historier om at høre til og finde sin plads i verden. Lyden af Nana Rashid skiller sig ud på den danske jazzscene med en uortodoks vinderkombination af intens Nina Simone-arv omgivet af en sval nordisk tone.

Anmeldere har beskrevet hende som et bevis på, at der stadig kan findes store og uopdagede talenter i jazzen. Hun er en sanger med en sjælden stemme og med en tilgang til musikken, der er både nøgen, sårbar og stærk.

Nana udtaler selv, at Music For Betty er en metafor for og en hyldest til de menneskelige sårbare sider. Der hvor det levede liv og den uundgåelige smerte kan mærkes. Det sted hvor musikken for hende kommer fra, og som er den understrøm, der forbinder os og skaber nærhed og intimitet.

Music For Betty har høstet stor ros med 5-stjernede anmeldelser både fra Politiken og Gaffa, som Ugens album på P8 og med 2 nomineringer til DMA i jazz. Det var blandt månedens bedste album hos det store britiske magasin Jazzwise og prydede herhjemme forsiden af Jazz Special.

MARÌ

mere info på vej...

Dato
fre 7. jun, 20.00
Dørene åbner 18.30
Sted
Huset i Hasserisgade
Gårdhaven
Entré
120 kr.
Vegansk Fastfood (serveres fra kl. 18.30)
75 kr.