SØG MENU

Udstilling af kunstnere fra Husets Atelier: Naturen Kalder

Udstilling
Oplev udstillingen i Husets åbningstid man. - fre : 12.00 - 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
Husets udstillingsrum "Tilgang"

Naturen kalder

 

Vi er fem kunstnere fra Husets Atelier, som er gået sammen om at lave en gruppeudstilling under titlen: Naturen kalder.

 

Udstillingen kommer til at foregå på udstillingsstedet: Tilgang på Huset i Hasserisgade i Aalborg

 

Temaet er opstået mere eller mindre spontant, vi har i hvert fald opdaget at naturen spiller en rolle i vores meget forskellige værker. Vores tanker om naturen og vores vej til hvert vores udtryk er meget forskellige. Dette er som sådan ikke en konsensus udstilling, hvor vi alle er på vej i den samme retning.

Naturen kalder og vores svar er meget forskellige…

Vores håb er at udstillingen kan bidrage til debat og nysgerrighed.

 

Udstillingen kommer til at foregå fra den 8. til 27. september  2023.

 

Benjamin Winther
Jeg har i forbindelse med projektet været optaget af debatten om biodiversitetskrisen i forhold til insekter.

Hvad er konsekvensen af de uddøende arter?
Som jeg har forstået det, så har det ikke nødvendigvis en direkte negativ indflydelse for os mennesker, at der er nogle arter der uddør. Så hvorfor skal vi arbejde på at bevare så mange som muligt?

Jeg har taget udgangspunkt i en række biller som kan findes i den danske natur og ladet dem være inspiration til formen på en serie krukker.

Jeg arbejder i keramiske materialer: ler og glasur, og bruger disse materialer til at skabe brugskunst med en historie.

Jeg vil gerne hylde biodiversiteten på grund af de oplevelser den kan berige vores liv med. Og vise et lille udsnit af de enormt mange typer af biller der findes i vores lille del af verden.

 

Jane Kaptain

Jeg elsker foråret! Alt springer ud. Der bliver lysere, grønnere og varmere. Dyr begynder at pusle i skovbunden, og fugle vender tilbage fra varmen for at fylde luften med sang.
Fugle er fantastiske. Især musvitten er min ven. Jeg forbinder den med mennesker, jeg holder af. Det er nok fordi, jeg ofte betragter dem flyve til og fra mit fuglebræt, når mit blik søger ud af mit vindue i savnet fra en kær ven eller veninde.
Sommerfugle og musvitter finder ofte vej til mine malerier. Altid i samspil med et menneske. Naturen beriger mig - både min krop og min sjæl.
Jeg mærker, dufter, lytter og ser. Alle mine sanser er i spil, når jeg arbejder med mit lærred. Jeg føler naturen kalde på mig, og når jeg tager imod kaldet, mærker jeg en fantastisk ro og overskud.
Fantasi og virkelighed blandes i mit kreative udtryk.

Jeg maler hvert billede ud fra den stemning og nysgerrighed, der ligger i motiver, materiale og det som fylder her og nu.
Jeg har en nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og sammensætte farver. Det er selve processen, som er vigtig for mig. Det er igennem processen, jeg finder glæden, inspirationen og lysten til at male.

Jeg bruger akrylmaling på lærredet. Det har en hurtig tørretid som giver mig mulighed for at arbejde med flere lag og blive i ”nuet”. Samtidig får billederne mere dybde og udtryk.
Mine malerierblander det abstrakte og genkendelige. Denne naive, drømmeagtige skævvridning af virkeligheden er hvor jeg føler jeg hører hjemme visuelt.

 

Julie Fredborg
Jeg har altid været inspireret af naturen, jeg kan slet ikke forestille mig at have lyst til at male uden den. Lys og farve er de elementer jeg er allermest optaget af, og naturens farver og lys er magiske. Man kan egentlig undre sig over, at jeg ikke bare sidder og kigger på naturen frem for at male den. Men jeg har en form for appetit på naturen, en grådighed, så jeg vil fange og holde fast i lidt af den og give lidt af dens fortryllelse videre. Det er nok derfor jeg i høj grad maler figurativt: at naturen er så smuk, at jeg ikke kan lade være…

Måske skal vi mennesker arbejde med at være mindre grådige i forhold til naturen nu om dage, men jeg tror alligevel, at det er godt at forblive fortryllet og forelsket i den.

Jeg maler oliemaling, men også nogle gange akvarel, når jeg skal lave nøjere studier af blomster og dyr. Jeg kan godt lide at øve mig i at fange blomsterarter og dyrearters små særheder og kendetegn. På den måde er min kunst heldigvis ikke kun grådig, men også nysgerrig.

Som yngre havde jeg behov for at have en figur med i mine malerier, som om naturen altid skulle være baggrund, et rum for noget menneskeligt. Jeg er stadig optaget af naturen som rum, men også som figur og motiv. Mine malerier er oftere og oftere tomme for mennesker. Det tænker jeg, er sundt nok i vores tid, at sætte naturen lidt mere i fokus.

Nogle gange maler jeg former og farver fra naturen, hvor der er helt zoomet ind på dem, jeg kalder dette “lup-vinduer”.

 

Line Kristiansen
Jeg er optaget af naturens skyggeside. Sygdom, lidelse, tilfældighed og død. Vi afskyr det og distancerer os fra det.

Vi har bevæget os væk fra naturen, i hvert fald i vores del af verdenen. Antallet af kvinder som dør i forbindelse med graviditet og fødsel er faldet drastisk og det samme gælder børnedødeligheden. Vi kan lindre smerte, angst og uro. Vi sover stille ind i en høj alder.

Vi kan dog ikke flygte fra naturen, det er vores moder og vores blod. Ingen går igennem livet uden sygdom, lidelse og død.

Vi må ikke tro at vi er svage når vi konfronteres med dette, eller at vi er svage fordi vi lider. Vores svaghed sidder i vores forventninger til livet. Forventningen om et liv uden krise, uden lidelse, uden sorg og uden tab.

Naturen har sine skyggeside.
Vi kan holde til det.
Ikke alle.
Men de fleste.

Jeg modellerer med keramiske materialer og jord.

 

Mette Malmberg Juul

Jeg er optaget af vores forhold til naturen
Menneskets behov for ressourcer og kontrol konflikter ofte med naturens behov for plads, store dyr og frie dynamikker. Vi har i generationer set på naturen som noget vi skulle tæmme og kontrollere for at sikre vores overlevelse, men kan det lade sig gøre at forholde sig til naturen på andre måder?
Hvad sker der hvis vi i højere grad oplever os som en del af naturen? Kunne det i så fald hjælpe os med at være mere rumlige over for det vilde?

Jeg tager udgangspunkt i de store pattedyr i naturen og placerer så mennesket i denne konstruktion af vild natur. Jeg forholder mig derved til rewilding både som den foregår i dag, men leger også med på de store fremtidsdrømme om tilbagekomst og genindføring af de store pattedyr.

Målet med mine billeder er at give betragteren en oplevelse af at være en del af noget større..

 

Jeg laver mine billeder på papir med akvarel, gouache, farveblyant og oliepastel, som påføres over mange omgange på en tegnet grundskitse.

Ferniseringen er den  8. september  fra 16-19.

 

Oplev udstillingen i Husets åbningstid man. - fre : 12.00 - 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
Husets udstillingsrum "Tilgang"