SØG MENU
wiik_foto

PULS: VÍÍK (NO/DK/SE) + Orhan Özgür Turan

Koncert
Dato
tor 30. apr, 20.30
Dør åbnes kl. 20:00
Sted
3eren / Salen
Entre
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Vegetarbuffet
95 kr.
Vegetarbuffet 17:30-19:30
Arr. støttet af:
PULS / Nordisk Kulturfond

VÍÍK

Den pan-skandinaviske sekstet VÍÍK kombinerer hypnotiserende melodier fra den nordiske sangtradition med den rå æstetik fra jazz og de fængende grooves fra rock.
I front har VÍÍK den norske sanger og komponist Elisabeth Vik, der leder publikum ind i et fortryllet univers af mystiske middelalder ballader og eventyr. Udover Elisabeth består VÍÍK af Annelene Toft (violin), Villads Hoffmann (cittern), Morten Alkjær Lassen (harmonika), Jakob Kragesand (kontrabas) fra Danmark og sidst men ikke mindst Mårten Hillbom (percussion) fra Sverige.

 

VÍÍK har to singler ude nu, de traditionelle ballader “Margit Hjukse” og “Grisilla & Kong Rider”, som begge to fik en fantastisk modtagelse af det nordiske musik publikum. I løbet af sommeren 2019 har VÍÍK spillet deres udsolgte debutkoncert i koncertkirken - københavn og har blandt andet spillet på den kendte Tønder Festival.
Nu er den nordiske sekstet klar til at tage verden med storm og planlægger flere shows i norden 2020, samt en central europæisk tourne i 2021.

Orhan Özgür Turan

Orhan Özgür Turan fra den prisbelønnede trio Hudna, den multinationale konstellation Gadjos og nystiftede men frembrusende Ipek Yolu, har udgivet hans solo debutalbum ÖZGÜR!

 

ÖZGÜR, som på tyrkisk betyder FRI, indkapsler Orhan’s habitat, der hvor han føler sig mest hjemme og henviser til den inspiration han har hentet fra den karakteristiske anatolske og nordlige lyd, som han selv hører den.
ÖZGÜR er sammensat af flere elementer af mere eller mindre elementær art. Folkemusik fra Anatolien, til dels den tyrkiske klassisk musik er tydelige afsætog denne gang med den traditionelle akustiske bağlama/saz-sound, men lyduniverset i hans musik er af en helt anden karakter og bliver til et spektrum af vibrationer fra nær og fjern når den møder Blues, til tider Psych-Rock, triphop beats, indisk klingende lyde og funderer på Nordafrikanske rytmer.

I Orhan’s album, som bærer hans mellemnavn ÖZGÜR, inviterer han musikere, som han gennem længere tid har ønsket at arbejde med og har arbejdet med i forskellige konstellationer. Til hans koncerter går han på scenen med en trio-opsætning.

 

Orhan Ozgur Turan - saz vokal
Yossi Karutchi - percussion
Rasmus Fogh Frisenvang - Guitar  

www.facebook.com/Özgür

 

Husets Cafe tilbyder lækker Vegetarbuffet kl 17.30 - ca 19.30

puls_logo
Dato
tor 30. apr, 20.30
Dør åbnes kl. 20:00
Sted
3eren / Salen
Entre
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Vegetarbuffet
95 kr.
Vegetarbuffet 17:30-19:30
Arr. støttet af:
PULS / Nordisk Kulturfond