SØG MENU

Papaya: Phønix med SangKa fra Kina

Musik
Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Normal Entré
150 kr.
Vis studiekort og medbring én gratis gæst
Pensionist / Studerende
90 kr
Særpris
20 kr.
For dig på særligt lav ydelse fx. integrationsydelse og uddannelsesydelse

PHØNIX & SANGKA
- Et unikt kulturmøde mellem øst og vest -

 

Nu sker det endelig! SangKa kommer tilbage til Danmark for at spille ca. 30 koncerter sammen med Phønix. På spillesteder fra Aalborg i nord til Felsted i syd, fra Tarm i vest til Hillerød i øst.

 

Turnéen omfatter desuden en del Levende Musik i skolen - skolekoncerter, hvor børn i hele landet bliver præsenteret for kulturmødet mellem østog vest. Og der er lagt op til en helt speciel koncertoplevelse, når det danske
folkemusik band Phønix inviterer den kinesiske Guzhengspiller SangKa med på scenen. Sammen skaber de et helt nyt og unikt lydunivers i mødet mellem to meget forskellige musikalske traditioner. Guzheng'en har en drømmende harpe-agtig pentaton lyd, som på smuk vis spiller op imod Phønix’ energiske og groovende melodier og sange. Eventyret mellem øst og vest begyndte i en rå fabrikshal i Beijings nye art district, 798. Ved åbningen af det nye danske kulturinstitut i Beijing i 2014 spillede Phønix sin danske folkemusik i den
ene ende af en stor fabrikshal, mens SangKa stod i den anden ende og lod tonerne fra sit smukke kinesiske instrument flyde ind i de danske viser og dansemelodier.

 

Siden har de spillet sammen flere gange, på SPOT-festival, Kulturmødet på Mors, Musik i Tidefestival samt på koncerturnéer i Danmark og Guangdong-provinsen i Kina. Faktisk fandt Phønix hurtigt ud af at det var svært at undvære SangKa’s musikalske univers og søde væsen, så det blev aftalt at hun skulle komme til Danmark helst én gang om året.

Men… pga. familieforøgelse og ikke mindst corona er det nu 5 år og 3 aflyste turnéer siden hun sidst har været her. Og selvom musikerne fandt andre digitale veje til at mødes i musikken, fx. på musikvideoer, hvor hver musiker sidder i hjemme i København, Odense, Vejle og Beijing og spille sammen, har de virkelig savnet at spille rigtigt med hinanden.

 

SangKa: Guzheng

Anja Præst: Basklarinet/klarinet

Karen Mose: Vokal/keys

Jesper Vinther: Harmonika

Jesper Falch: Percussion

 

I 2017 udkom albummet ”Groovy Guzheng – Phønix featuring SangKa”
”Phønix og Sangka præsenterer albummets 9 numre så raffineret, at det lyder som en homogen enhed. Livlige og rolige passager veksler med hinanden.

 

"Groovy Guzheng" er en fantastisk præstation uden at gå på kompromis"- Global Music Magazine

 

SangKa er født og opvokset i Beijing. Hun har spillet på Guzheng fra hun var 5 år. I 2007 startede hun på China Conservatory of Music. I dag er hun fuldtids professionel musiker. Af højdepunkter kan bla. nævnes en solo optræden ved OL åbningsceremonien i Beijing 2008.

 

Phønix er et af Danmarks mest erfarne folk band. Deres helt specielle lydunivers har rødder i den danske sang- og musiktradition, som de bringer mod nye horisonter med en nutidig og særegen
klang. Phønix intense og energiske sceneoptræden har ført dem rundt i store dele af verden, på de største folk festivaler og de mest intime klubscener. Phønix har udgivet 10 CD’er og har modtaget 4 Danish Music Awards.

 

Hjemmesider:
phonixfolk.dk
facebook.com/phonixfolk
youtube.com/phonixfolk

 

Arrangeret af Papaya & Huset
Med støtte fra Kunstrådet & Aalborg Kommune

Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Normal Entré
150 kr.
Vis studiekort og medbring én gratis gæst
Pensionist / Studerende
90 kr
Særpris
20 kr.
For dig på særligt lav ydelse fx. integrationsydelse og uddannelsesydelse