SØG MENU

Papaya: Nordindisk klassisk musik Apratim Majumdar & Amit Chatterjee

Musik
Dato
lør 25. maj, 15.00
Dørene åbner 14.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
130 kr
(150 kr. i døren)
Entré studerende, pensionister o.l.:
80 kr.
(100 kr. i døren)

Apratim Majumdar: sarod & Amit Chatterjee: tabla

 

Klassisk nordindisk musik improviseres inden for et bestemt modalsystem (kaldet en raga), der fastlægger grundlæggende skalaer, figurer m.v. Melodiinstrumentet – her langhalslutten sarod - starter i et roligt og arytmisk forløb, der gradvist vokser i intensitet og hastighed.

 

Herigennem præsenteres lytteren for de grundlæggende toner og melodiske figurer i den valgte raga. Efter et længerevarende improviseret forløb slutter håndtrommerne - tabla - sig til melodiforløbet, hvorefter et tæt og stærkt rytmisk markeret forløb udvikles i samspil mellem de to solister.

 

Sarod er et båndløst lutinstrument med et større antal strenge. Normalt bruges 4-5 strenge som melodistrenge, der anslås med et plektrum i højre hånd og ”stemmes” (forkortes/forlænges) med venstre hånd; derudover har saroden et antal medklingende strenge, der ikke anslås, men som farver musikkens klang og understreger den indiske musiks modale karakter. Håndtrommerne – tabla – består af et sæt at to stemte håndtrommer, der anslås med alle ti fingre ved hjælp af avancerede og raffinerede teknikker.

 

Tablaspilleren Amit Chatterjee har besøgt os ved en række lejligheder – herunder fire gange i selskab med sarodspilleren Apratim Majumdar - senest i 2022. Her har de givet os umådeligt smukke, dybe og inciterende koncerter.

Vi glæder os til gensynet!

Dato
lør 25. maj, 15.00
Dørene åbner 14.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
130 kr
(150 kr. i døren)
Entré studerende, pensionister o.l.:
80 kr.
(100 kr. i døren)