SØG MENU

Papaya Koncert: Zeuthen, Anderskov & Vestergaard

Koncert
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade / Arrangør: PAPAYA
3'eren / Salen
Entré
100 kr.
Entré studerende, pensionister o.l.
70 kr.

Direkte og fysisk musik – på én gang udfordrende og forsonende

Denne gruppes musik er en udkrystalisering af et flerårigt samarbejde mellem tre improvisationsmusikere fra tre forskellige generationer, der placerer sig et sted mellem tekstural improvisation, ekspressiv freejazz og abstrakt soul.

Det er direkte og fysisk musik, der møder publikum på både udfordrende og forsonende vis, og som i følelsesmæssig forstand er rummelig og flerdimensionel.

Trioen har udviklet et personligt sammenspil, hvor influenser, dynamikker og intentioner svæver frit mellem hinanden, fletter sig sammen i synergi og splintres i abstraktion, og hvor målet er at skabe plads fremfor at tage plads. Det er en slags forsonende blues til det store spektakel.

 

Jesper Zeuthen er en af dansk jazz’ mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken. Siden 60’erne har han været en uomgængelig figur på den grænsesøgende og eksperimenterende del af jazzscenen, blandt andet i Blue Sun, New Jungle Orchestra, Zeuthen – Friis – Mazur og i de senere år i samarbejder med skrappe yngre musikere, hvor hans dybt personlige tilgang til musikken har inspireret nye årgange.

Jacob Anderskov er en af de mest originale pianister i landet og har siden debuten i 2001 modtaget adskillige priser for sin musik. Han har spillet med Michael Formanek, Chris Speed og Airto Moreira m.fl.. Desuden er han professor ved RMC i København.

Den yngste af de tre, trommeslager Anders Vestergaard, er overalt på den danske undergrundsscene og kendt for sit personlige touch på trommerne. Han er en del af grupperne Boujeloud, Girls in Airports, Yes Deer og har spillet med Evan Parker, Lotte Anker og Thomas Morgan m.fl.

 

Trioen har for nylig udgivet det anmelderroste og prisvindende album Out of the Spectacle. I det amerikanske tidsskrift Downbeat fik den 4 stjerner i en fremragende anmeldelse (december 2018).

 

Arrangeret af Papaya & Huset
Med støtte fra Kunstrådet & Aalborg Kommune.

I denne tid:

- Der skal generelt i Husets åbningstid bæres mundbind når man færdes indendørs indtil man er siddende

- 30 billetter i salg pr. koncert - kun billetter i forsalg (via huset.dk/kalender)

- Siddende koncerter med caféborde og 2 stole ved hver, afmærket med 4 m2 pr. bord, 

- 2 m2 pr. person og minimum 1 m i mellem pladserne.

-  Kun salg af flaskevarer

- Betaling helst Kort og Mobilepay (Vi tager i mod kontanter, men kun i lige penge)

- Rig mulighed for afspritning, håndvask og hygiejne efter myndighedernes anbefalinger

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade / Arrangør: PAPAYA
3'eren / Salen
Entré
100 kr.
Entré studerende, pensionister o.l.
70 kr.