SØG MENU

Nordskær og Det Blå Cirkus

Musik
Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
50 kr.
Vis studiekort og medbring én gratis gæst

Koncert med Nordskær en del af kulturprojektet Det Blå Cirkus Nordskær udfordrer grænserne for den nordiske folkemusk og i mødet med ny klassisk musik skabes et helt nyt udtryk. Koncerten udspringer af projektet ”Det Blå Cirkus” hvor kunstnere og kunstarter mødtes ved en stor koncert i 2021.

 

Nu drager de deltagende kunstnere ud i det Nordjyske med buketter af det samlede program, som opføres som selvstændige begivenheder.

 

Om Nordskær: Nordskær spiller ny nordisk folkemusik og har optrådt rundt omkring i Norden med koncerter i kirker, klubber og på festivaler. Musikken består af egne kompositioner, svenske polskaer, norske hallinger og dansk spillemandsmusik alt sammen med en god del humor, skæve rytmer og et strejf af dyster vildskab. Musikken ledsages af fortællinger og sagn fra medlemmernes hjemlande.

 

Nordskær er:

  • Eirik Moland (N): harmonika, synthesizer og percussion
  • Arthur Vetvik (N): Violin
  • Mats Lindblad (S): Guitar, mandolin og drejelire

Signe Wang Carlsen (DK): Bas og percussion

Om det blå cirkus: Det Blå Cirkus er en ide om at kombinere en række kunstarter i vekslende indslag, side om side, i det samme projekt. Projektet har fået titel efter Marc Chagals vidunderlige maleri, ”Det blå cirkus” - der netop anbringer mangfoldige figurer i en stor, smuk samhørighed. Vores Blå Cirkus er kunstnere fra lyrik, kunst, foto og musik, og projektet havde premiere i en samlet event 26. november 2021 i Hjørring. En del af projektets formål er at afprøve en videre udvikling med et forløb, der uddrager 'buketter' af det samlede program, buketter der kan opføres som selvstændige nye begivenheder.

 

Koncerten arrangeres af SESAM og er støttet af: Region Nordjyllands Lille Kulturpulje Hjørring Kommune Gudrun & Palle Mørchs Mindefond

Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
50 kr.
Vis studiekort og medbring én gratis gæst