SØG MENU

Mette Juul, Julie Fredborg Jungersen, Maria Lindegaard Henningsen, Jane Kaptain gruppeudstilling Husets Atelier

Udstilling
Udstillingsperioden forlænget til 26/2 :)
Sted
Husets Galleri

Husets Atelier har nu eksisteret i et år med 8 forskellige kunstnere på arbejde med en stor diversitet af værker. Nu synes vi at det er på tide at give dem plads til en udstilling i Husets Galleri, og det har fire af kunstnerne valgt at takke ja til.
 

Mette Malmberg Juul bruger meget af sin tid på at lave surreelle billeder, som bliver skabt med akvarel og farveblyant på papir. Grundlæggende er hun optaget af to emner: mennesket og naturen. Ofte bruger hun elementer fra naturen til at beskrive menneskelige processer, tanker og relationer, andre gange er det måske mere en leg, for legens egen skyld. Noget der er mere intuitivt, og hvor forståelsen af det først opstår senere.

Maria Lindegaard Henningsen sætter form og billede på fantasiens væsner, dem vi kender fra barndommens uendelige mareridt og de uhyrer der lå under vores seng. Når man træder ind i hendes univers vil beskueren blive mødt af modpoler eller kontraster. Det kan være liv/død, det makabre/skønhed, løgn/sandhed, fantasi/virkelighed, svigt/tryghed... Som kunstner er Maria optaget af det der forarger os, det vi ikke bryder os om, det der ikke passer ind og hun forsøger gennem sine værker at finde og skabe noget smukt i det forkerte, i tabuet eller angsten. Maria Lindegaard Henningsen laver både maleri og keramik, har taget grundforløb i pottemageruddannelsen, og er uddannet på Århus Kunstakademis keramiske linie. Desuden har Maria professionsbachelor i pædagogik og underviser børn og unge på Aalborg Kulturskole.

Julie Fredborg Jungersen har malet og tegnet, lige så længe hun kan huske. Da andre børn holdt op, blev hun ved, og elsker det stadig.
Julie ser sine malerier som en kærlighedserklæring til verden. Inspiration får hun særligt fra naturen, hvor lyset får lov at folde alle farver og mønstre ud. Det er disse farver og mønstre, hun søger at fæstne på lærred. Ud over lys, farver og mønstre i naturen, inspireres hun af selve penslens aftryk i malingen, rytmen i djærve strøg, der forenklet men præcist genskaber en susen i løvet… Hun besluttede en gang for længe siden at uddanne sig selv efter noget, der ligner klassiske akademiske idealer, for selvom hendes egen æstetik er mere impressionistisk og ekspressiv, så mener hun som kunstner, at det er godt at kunne så meget som muligt.
 

Jane Kaptain maler hvert billede ud fra den stemning og nysgerrighed hun har overfor motiver og materiale, der fylder her og nu. Hun har en nysgerrighed og lyst til at eksperimentere, og det er selve processen som er vigtig for hende, det er der igennem processen hun finder glæden, inspirationen og lysten til at male. Hun bruger akrylmaling på lærredet, og er som noget nyt begyndt at kombinere det med spraymaling, blindtegning og -maling. Malerierne er en blanding af abstrakt og noget genkendeligt, og har ofte en lidt skæv tilgang til motiverne.

Velkommen til gruppeudstilling med kunstnere fra Husets Atelier

>mettemalmbergjuul.blogspot
>facebook.com/Lindegaardart
>
juliefredborgakademiet.wordpress
>
janekaptain.blogspot

 

Udstillingsperioden forlænget til 26/2 :)
Sted
Husets Galleri