SØG MENU

Mellemblond + De Efterladte

Musik
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
50 kr
Vis studiekort og medbring én gæst gratis

MELLEMBLOND

’EN JORDISK CHANCE’

NYT ALBUM OG FORÅRSTUR
D. 19.11. 21 udkommer Mellemblonds femte fuldlængde album.
Pladen har fået titlen, En Jordisk Chance, og udkommer på Møs Møs.
Førstesinglen, Blæsten I Træerne, kan allerede nu høres på P6 pg P4 og toneangivende playlister.

Sangskriver Kristoffer Munck Mortensen siger om udgivelsen:“ Pladen har været undervejs siden december 2019. Nogen af sangene er skrevet, mens vi indspillede,mens andre går flere år tilbage. Efter den forrige akustiske plade, Solregn, var det fedt at sætte strøm til igen og skrue op for det hele. Jeg endte med titlen, En Jordisk chance, fordi jeg synes den er positiv og optimistisk. Og det har vi da brug for. ”

Albummets elleve sange spænder fra dansabel disco på Blæsten I Træerne, støjende, distorted guitar-rock på Det Der Gik I Hjertet og indfølte ballader som Nattetåge og Bling bling.

Som vanligt hos Mellemblond kommer man i teksterne både ud i byen med linjer som “se nu hvor skumringen står/i et lystigt neonskær”, ind i naturen hvor “græsset gror/lyng står i flor/der er ikke mere mellem himmel og jord” og rundt om kærligheden med det mantraagtige omkvæd “Og i øjnene må vi bære det/Alt det der gik i hjertet”

De forskellige musikalske udtryk bindes sammen af KMMs karakteristiske vokal og guitarspil og i samarbejdet med producer Mads Brinch og trommeslager og producer Adrian Aurelius. Det samme hold stod

bag pladen Lysvågen i 2013, der bl.a. blev nomineret til fire Steppeulve det år og indeholdt evergreenen Et øje. Desuden medvirker trommeslager og producer Jakob Høyer, bassisterne Jakob Falgren og Jens Hein samt sangerinden Charlotte Schultz.
Senest har Mellemblond været aktuel med den akustiske plade Solregn (Møs Møs 2020), der fik fem stjerner i Gaffa og bl.a. indeholdt en rørende duet med sangerinden Kira Skov

Live-bandet:
Kristoffer Munck Mortensen (sang, guitar)
Jakob Falgren (bas)
Simon Toldam (keys)
Jakob Høyer (trommer)

 

DE EFTERLADTE

'SKREVET I SAND’

NYT ALBUM OG PÅ TUR IGEN
De efterladte tager efter flere års koncertpause på turné i marts-april-maj 2022.
Med sig har de deres spritnye album 'Skrevet i sand’, som udsendtes 24. september 2021 og til december kommer på vinyl.
“Stadig i særklasse på fremragende femmer” og “Peter H. Olesen hører til blandt landets skarpeste sangskrivere”. Således starter JP og gaffa’s 5-stjernede anmeldelser af albummet og slutter med at kalde resultatet “fremragende”. Læs hele Gaffas anmeldelse her: https://bit.ly/3u7VHGA

For første gang præsenterer De efterladte sig i en hel bandkonstellation. Udover grundduoen Peter H. Olesen (vokal) og Michael Lund (guitarer m.m.) har den 'udvidede duo' som så ofte før Boi Lund (synth, keyboards, bas) med men denne gang slutter også Jakob Høyer (trommer m.m.) sig til og fuldender bandet. Jakob Høyer er kendt i både jazz- og rockmiljøet - og en gammel ven af De Efterladte (Jakob spillede trommer på åbningssangen på debutalbummet 'Traditionen utro' tilbage i 2011).

De efterladtes nye album, 'Skrevet i sand' er det femte i rækken siden 2011. Albummet er indspillet dels ved Vesterhavet, dels på Christiania, og på albummet nærmer De efterladte sig for første gang noget,

der kunne ligne en fuld band-lyd: Jakob Høyer spiller trommer, Boi Holm spiller udover synth. og keyboards også bas denne gang - og på kraftig opfordring har Michael Lund igen taget lap steel-guitaren frem. Hele albummet har dermed fået en puls og et rum, som De efterladte selv er meget begejstrede for: Mødet mellem det elektroniske, det elektriske og det akustiske.

 

DE EFTERLADTE LIVE I 2022 ER:

 

Peter H. Olesen, som synger og skriver ordene. Det gjorde han tidligere i Olesen-Olesen og - hvis nogen husker så langt tilbage - i Greene og Sort-Hvide Landskaber. Han har lavet musik siden begyndelsen af 1980’erne. Når han ikke skriver tekster til De efterladte udgiver han romaner og digtsamlinger. Seneste bog, romanen ‘Min mor’ udkom i sommeren 2021.

 

Michael Lund, der har spillet musik mindst lige så længe som Peter, både i egne grupper og som sideman i fx Olesen-Olesen, dengang på lap steel og dobro. Siden er han sprunget ud som komponist. Live spiller han akustisk og elektrisk guitar, Fender 6 og ikke mindst lap steel.

 

Og så er der Boi Holm. Han er med årene naturligt blevet duoens ‘tredjemand’: producer, tekniker, kollega. Han spiller på alt, hvad der kan spilles på. Live spiller han mest synthesizer, keyboards og bas.

 

Jakob Høyer (trommer) har spillet og indspillet med et utal af landets bedste jazz- og rockmusikere, bl.a. Raveonettes, Jakob Bro, Trentemøller, Niels Skousen og Marie Fisker.

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
50 kr
Vis studiekort og medbring én gæst gratis