SØG MENU

Marius Ziska / Lea Kampmann / Allan Tausen

Musik
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
50 kr
Vis Studiekort og medbring én gæst gratis!
Dagens Vegetariske Ret
95 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret

Marius Ziska / Lea Kampmann / Allan Tausen

I november 2022 vender den etablerede færøske kunstner Marius Ziska tilbage til Danmark i en helt særlig konstellation.
Han medbringer to af sine faste musikere Mikael Blak (bas / keys) og Per Ingvaldur (trommer) og dertil to nye og fremadstormende, færøske navne HORRSE (Ragnar Finsson) og Lea Kampmann, som på den måde kan blive præsenteret for et større publikum i Danmark. Sammen har de øvet en hel koncert op, hvor Ziska og hans musikere også agerer backing for HORRSE og Lea Kampmann, så musikken fra alle tre kunstnere præsenteres i fuldt format.
-


Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og
brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Marius Ziska fik med albumudgivelsen “Home / Heim” i 2015 sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Det rent færøske album "Portur" udkom i 2018 til flotte anmeldelser i både Tyskland, DK og Færøerne og en række livekoncerter i alle tre lande. Bandet vandt en "Faroese Music Award" for "Årets Album" i 2019. 2020 bød på to nye singler "Falli Til Jarðar" og "Lion" samt en DK tour i februar, og i 2021 medvirkede Ziska i Anders Aggers program “Anne og Anders i Norden” hvilket gav et voldsomt boost til streaming-tallene for orkestret. Siden da har bandet koncentreret sig om indspilningerne til et nyt album, som forventes på gaden i november 2022.

 

Lea Kampmann sætter ord på de følelser, hendes ungdomsliv har bragt med sig - hjertekvaler, fremtidsangst og forsøget på at blive fan af sit eget selskab. “First world problems“, tænker du måske, men
uanset virkelige for både hende og så mange andre. Kampmanns musik er sat i verden for at bryde illusionen om, at sårbar betyder svag, og med den færøske musikscene som ståsted og en Faroese Music Award i bagagen, skriver Lea Kampmann sange, der giver dig lyst til at græde og danse samtidig. I februar 2022 udgav Lea Kampmann sit debutalbum “If I ever made you cry, I’m sorry"

 

Allan Tausen

Allan startede i en tidlig alder med at spille musik og det har fuldt ham hele livet. Som teenager startede han et af de første metal bands på Grønland, og har været med i adskillige projekter på Færøerne. Marigold, Høgni Lisberg, Knút Háberg Eysturstein og Marius Ziska er nogle af de navne han har arbejdset med.

På Grønland har Allan samarbejdet en hel del med Frederik Elsner's solo projekt "F" og har turnéret hele Grønland rundt med F's udgivelser. I 2013 udgav han sit først album " Unknown" som var et personligt projekt, der mest handlede om sin far, som kæmpede med alkoholmisbrug og drepression.

 

I 2021 blev han gift med Edith Dahl Jakobsen som også er den ene halvdel af bandet "Land of Maybe". Sammen udgav de deres første album i 2020 "Glotti" og næste album er undervejs.

 

 

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
50 kr
Vis Studiekort og medbring én gæst gratis!
Dagens Vegetariske Ret
95 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret