SØG MENU

Lux Boreal | Slowburn + Erlend Apneseth Trio

Musik
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
2'eren - Husets Cafe
Mad & Musik
145 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Entré
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis

lux boreal

LUX BOREAL er en turnerende festival med fokus på at udforske nye lyde, samarbejde på tværs af norden og fejre den uafhængige nordiske musikscene.

 

LUX BOREAL is a touring festival created to facilitate exploration, collaboration, and celebration of independent Nordic music.

 

Slowburn

Den danske trio Slowburn udgav deres fjerde album 'Folketro' den 14. februar 2020. Udover bandets fire faste medlemmer, indeholder musikken en bred vifte af fremtrædende gæstemusikere på blandt andet violin, harmonika og percussion.

Pladen præsenterer en stærkt koncentreret, dynamisk og grundigt orkestreret lyd med bånd til nordisk folklore, No Wave, polyrytmisk rock og moderne klassisk musik.

Komponist og bandleder Lars Bech Pilgaard har hentet inspiration fra sin landlige opvækst til materialet til 'Folketro'. Det afspejler hans forhold til regionen, folklore og tankegang for det særlige område i den vestlige udkant af Danmark og han har således navngivet albummet 'Folketro' (folklore/hedensk tro).

Det er en udforskning af forbindelsen mellem Pilgaards egen identitet og erindringen om hans hjemland og arv som et mytologisk rum, hvor fantasi og minder smelter sammen og danner et nyt rum.

I en sonisk ritualisering bearbejder værkerne forskellige temaer med links til komponisten og hans erindringer; Den traditionelle salmesang for en afdød, forbindelsen mellem natur og menneske og Nordsøens rå, opslugende kraft skaber et tæt pulserende, men alligevel atmosfærisk, univers.

Disse elementer bidrager alle til at knytte båndene til de hedenske overbevisninger: altså Folketroen. Du hører færgen krydse til verden over, mani fra feber-delirum og den tåget luft på den golde hede.

I en karakteristisk blanding af vægtløs jazz og edgy impro-rock udforsker Slowburn den universelle energi blandt lyd, mennesker og minder med en underliggende spiritualitet.

Siden dannelsen i 2012 har Lars Bech Pilgaards gruppe 'Slowburn', bestående af Lars Greve, Thommy Andersson og Thomas Eiler, udgivet tre albums, der høster kritisk ros i medier på tværs af genrer og segmenter.

Kompositionerne på den tidligere plade SOM FØR frembragte en nominering til Lars Bech Pilgaard, som årets jazzkomponist til Carl-Prisen 2018 og samme år blev han nomineret til 'Årets danske musiker' ved den årlige danske musikkritikerpris - Steppeulven.

Erlend Apneseth Trio

Erlend Apneseth Trio, er en af ​​Norges mest innovative og aktive genrefrie bands i disse dage. De kombinerer lyden af ​​norsk folkemusik, jazz og electronica på en meget unik måde.

De har modtaget flere priser og nomineringer for deres tre udgivelser på det anerkendte label Hubro, senest en norsk Grammy for deres album 'Salika, Molika'.

En omfattende turné i Norge og Europa de sidste fem år har begejstret både nye og tilbagevendende publikummer, uanset hvorend de går.

Trioen består af Erlend Apneseth (hardangerfele), Stephan Meidell (guitar/live-sampling) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer/percussion). De er alle kritikerroste kunstnere og komponister inden for deres respektive områder og deres improviserende tilgang gør enhver begivenhed unik.

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
2'eren - Husets Cafe
Mad & Musik
145 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Entré
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis