SØG MENU

Jazzkonkurrencen 2021

Koncert
Dato
fre 24. sep, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré + Dagens Ret
95 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Kun Entré
Gratis

De fire bands til Jazzkonkurrencen 2021 er nu fundet og de første runder finder sted til september i Aalborg og Kolding, hvor deltagerne spiller om at nå til finalen på Jazzhus Montmartre. 

Blandt de mange ansøgere til Jazzkonkurrencen 2021, har et panel bestående af partner-spillestedernes kunstneriske ledelser, været på en svær opgave i udvælgelsen af årets fire konkurrencedeltagere. 

Vi kan nu med glæde offentliggøre de fire deltagere, som er med i dette års Jazzkonkurrencen: Metroscope, Xhud [ʃuːt], Regnfang og Nathalia Flórez.

 

metroscope

Metroscope spiller moderne groove-orienteret jazz. Lyden fra den Aalborg-baserede kvartet er en sammensmeltning af jazz med en række indflydelser fra energiske rock grooves til latinamerikanske rytmer og til sangbare melodier med et nordisk touch. Musikken sætter improvisation i højsædet, men med et stærkt fokus på bandets originale kompositioner. Metroscope fungerer som et kompositorisk kollektiv, hvor alle medlemmer skriver musikken og bandet spiller udelukkende original musik.

 

Xhud [ʃuːt]

Xhud [ʃuːt] er startet af den Aalborg-baserede guitarist Glen Montanaro med Jan Sedlak på kontrabas, Anders Bak Julsgaard på trommer og Slavomir Sheperd som visuel kunstner. Ordet “Xhud” er taget fra Glen’s maltesiske modersmål, og betyder “vidne”. Bandets koncept er at flytte fokus fra musikerne og over på lytterens interaktion med musikken. Xhud [ʃuːt] kombinerer lydene fra ambient musik med improvisation i skikkelsen af en jazzguitar trio.

 

Regnfang

Dansk kvintet, der spiller moderne nordisk jazz. Trompetist Niels de Fine Olivarius’ lyriske og svævende kompositioner trækker tråde til højskolesangbogens tonesprog, som William Steffensens til tider distortede guitarspil udfordrer, imens saxofonist og klarinettist Christian Holm-Svendsens kontrapunktiske modstemmer fletter sig om melodien. Samuel Kiels simple baslinjer i samspil med Nikolaj Bangsgaards lette trommespil giver en åben lyd, hvor den nordiske inspiration tydeligt kan høres.

 

Nathalia Flórez

Nathalia Flórez er en sangskriver og sangerinde fra den danske vestkyst, opvokset på Fanø. I 2019 udgav hun sit debutalbum: I Aftenens Sidste Minutter, et personligt tidsbillede der inviterer ind i et nordisk og jordnært lydlandskab. Det anmelderoste album rummer sange inspireret af folkemusikkulturen på barndomsøen, men hendes kompositioner og varme stemme trækker tydelige tråde til jazzmusikken.

Dato
fre 24. sep, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré + Dagens Ret
95 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Kun Entré
Gratis