SØG MENU
jazzkonkurrence_mms

Jazzkonkurrencen 2020

Koncert
Dør åbnes kl. 19:30
Sted
3eren / Salen

JazzDanmark ruller igen i 2020 den landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere ud i landet. Vinderen får 10.000 kr. og mulighed for at spille på nogle af de danske jazzfestivaler samt til Euroradio Jazz Competition.

 

Meget mere end en konkurrence

Udover at være en konkurrence med fokus på udvikling af vækstlaget i det danske jazzmiljø, er Jazzkonkurrencen også en mulighed for det danske jazzpublikum at stifte bekendtskab med de unge talenter, da alle koncerter selvfølgelig er åbne for publikum. For deltagerne i Jazzkonkurrencen forløber det sig således at, de af tre omgange skal på scenen og forsøge at spille sig videre i Jazzkonkurrencen. For hver runde, og dermed koncert, der være en jury, som skal bedømme deltagerne. Juryen vil være forskellig fra koncert til koncert og hver gang bestå af professionelle musikere og branchefolk. Efter første runde i Aalborg skal den første jury sende tre bands videre til anden runde. I Kolding vil endnu et band blive valgt fra af en ny, lokal jury og tilbage vil er stå to finalister.

Upcoming-koncerter til efteråret  Samtlige deltagere vil som noget nyt i år komme til at få deres egen koncert i upcoming-programmet på Jazzhus Montmartre i slutningen af 2020. Derudover vil finalisterne også inden finalen gennemgå et skræddersyet udviklingsprogram, som bl.a byder på muligheden for at indspille nyt materiale, lave videoshoots, få én-til-én coaching samt at få landsdækkende mediedækning ved interviews hos bl.a. P8 Jazz.  


Til finalen 9. maj på Jazzhus Montmartre i København vil vinderen af Jazzkonkurrencen blive kåret, og løber dermed afsted med 10.000 kr. til et selvvalgt projekt samt muligheden for at spille på nogle af landets jazzfestivaler.    

 

De fire udvalgte bands

bhad_foto

B.H.A.D.

Med en trang efter at se hvor langt det er muligt at skubbe de musikalske grænser, giver det Aalborg-baserede band, B.H.A.D., et solidt bud på, hvad det vil sige, at leve i samspillet mellem hiphop og jazz gennem deres spændende kompositioner. Selvom hvert bandmedlem kommer fra forskellige kulturer og miljøer, deler de den fælles forståelse for rytmer, god energi og frygtløs natur.

biirk_foto

BIIRK

Gennem simple melodier, æstetiske lydbilleder og en melankolsk sound som skaber grundlag for improvisation, udforsker den unge gruppe fra Helsingør det nordiske klangunivers med deres kompositioner. Musikerne har hver især dyrket forskellige genrer såsom soul, bebop og klassisk, som ind imellem tydeligt markerer sig i deres numre.

Skou-Due/Kaptian/Schiødt/Loeb/Nielsen 

Skou-Due / Kaptian / Schiødt / Loeb/Nielsen

Lyden af denne gruppe bærer præg af en stor nysgerrighed til mødet mellem genrer, dog med et udgangspunkt funderet i jazzen. Musikken kan virke overraskende og til tider retningsløs, hvilket netop er formålet. For inde bag al forvirringen, ligger der en intention om at få lytteren til at frigøre sig selv fra en kategoriseret verdensopfattelse. 

emilsaverytrio

Emil Savery Trio

Med en musikalsk mission om at afbalancere polariteter, bevæger trioen sig inden for et bredt spektrum af musikuniversets genrer - dog altid med grundfæste i lyden af deres faste orgeltrio. Gennem musikken udforsker og udfordrer de modsætninger såsom ro og intensitet, tradition og originalitet, improvisation og komposition samt mange flere.

jazzkonkurrence_sponsor

Vigtige datoer:

Første runde: Fredag 14. februar kl. 20 på Huset i Hasserisgade, Aalborg  

Anden runde: Torsdag 20. februar kl. 20 hos Jazz6000 på Godset, Kolding  

Finalen: Lørdag 9. maj kl. 20 på Jazzhus Montmartre, København  

Alle tre koncerter er åbne for publikum.  

I Aalborg og Kolding vil der være fri entré.  

Til finalen vil der være entré. 

Dør åbnes kl. 19:30
Sted
3eren / Salen