SØG MENU

Hialøsa + Pøbel

Musik
Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
65 kr.
Vis studiekort og medbring én gratis gæst
Dagens vegetariske ret
95 kr.
Start aftenen i Husets Café fra kl 17.30 med dagens vegetariske ret

Hialøsa

Lyden af violiner i tre oktaver, fodtramp og intense stemmer inviterer publikum på en rejse gennem dansemusik, spiritualitet, drømme og død. Musikken er baseret på traditionelt musikmateriale, fragmenter, sange og nye kompositioner. Traditionelt, forstyrrende og ærligt. Sange om livet og døden, erindring om fortiden, og blikket mod fremtiden. Midt under pandemien og nedlukningen i 2020 mødtes tre erfarne folkemusikere fra det sydlige svenske region Skåne for første gang. De delte en vision om at skabe en ny lyd for deres lokale tradition og præsentere den for et internationalt publikum. Efter at have dykket ned i gamle manuskripter og komponeret nyt materiale begyndte de at arbejde sammen med to dramaturger inden for scenekunst for at skabe en koncert. Resultatet, "Scaninan Very Old Pop", en tematisk koncert om liv, død og dans, blev premiered i 2022. Koncerten blev optaget og udgivet med kritikerros som bandets debutalbum i 2023. Samme år blev Hialøsa nomineret som årets nykommer ved Swedish Folk & World Music Gala Awards. Siden udgivelsen har Hialøsa allerede turneret på nogle af de største folk/traditionelle scener i Skandinavien.

Hialøsa er:

 • Malte Zeberg - Kontrabas, Vokal
 • Alva Bosdottir - Violin, Vokal
 • Love Aamås Kjellsson - Oktav Violin, Vokal

  Mere om Hialøsa her:
  Facebook
  Instagram
  Website
  Spotify

PØBEL

Pøbel er uanfægteligt ét af de mest kompetente boybands på den sydskandinaviske middelalder-scene anno 2024!

 

I mere end ét årti har denne dansk-skånske “legertrup” været stændig og stolt leverandør af råswingende dansemelodier, underskønne oder, og gedigen senmiddelalderstemning iført tidstypiske 1400-tals-klædedragter og et unikt autentisk instrumentarium bestående af bl.a. drejelire, fedel, lut, skalmejer, sækkepiber og diverse middelalderlige trommer.

 

Pøbels medrivende optræden har bragt truppen ud på et utal af festivaler, privatfester, firmaevents og andre arrangementer i både ind- og udland!

Som navnet antyder, tager Pøbel udgangspunkt i den verdslige middelaldermusik, dvs. den musik som menigmand har kunnet høre på markedspladser og ved festlige lejligheder rundt omkring i middelalderens Europa. Man kan derfor godt beskrive Pøbels musik som en slags middelalderlig “folkemusik” – hvilket hænger naturligt sammen med, at orkestrets medlemmer også er travle musikere på den mere moderne skandinaviske folkemusikscene.

 

I Pøbels hænder bliver middelalderens troubadoursange, salmer og hymner således omdannet til råswingende folkemusik, ud fra tanken om at kunstmusikken til alle tider har influeret og inspireret almuens musik overalt i Europa.
Resultatet er en slags ”folkelig middelaldermusik” som på én gang kan virke både autentisk og tidsløs. Det er med andre ord: “Middelaldermusik for moderne ører!”

 

Pøbel er:

 • MADS KJØLLER HENNINGSEN:drejelire, skalmejer og fløjter
 • THOR AHLGREN: sækkepiber, lut og blokfløjte
 • LASSE VÆVER JACOBSEN: fedel
 • MAGNUS HEEBØLL: percussion og jødeharper

   

 

Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
65 kr.
Vis studiekort og medbring én gratis gæst
Dagens vegetariske ret
95 kr.
Start aftenen i Husets Café fra kl 17.30 med dagens vegetariske ret