SØG MENU

Familieworkshop: Har du været indlagt på neonatal?

Workshop
Tilmelding skal ske via email til info.limcollective@gmail.com skriv “LAP booking”
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen

Kom og vær med til kreativ familiedag for os der har været indlagt på neonatal

Workshoppen finder sted: lørdag d. 23. september på Huset i Hasserisgade kl. 10-14.

 

Der bliver mulighed for at møde andre forældre med lignende fødselshistorier og deltage i kreative aktiviteter for hele familien. Der vil blive serveret kage og kaffe samt forfriskninger til børnene.

Det er gratis deltage i og åbent for alle familier og deres børn som har været på neonatalafsnit. Tilmelding skal ske via email til info.limcollective@gmail.com skriv “LAP booking” i emnefeltet, og angiv gerne i din email hvor mange voksne og børn deltager.

Kunstner Sara Hagins udforsker hvordan kunsten kan skabe en ramme for at bearbejde oplevelser fra fødsel, med fokus på samtaler mellem forældre der har være på neonatal afsnittet med deres nyfødte børn. Sara arbejder med at indsamle viden og erfaringer igennem kreative forløb, hvor forældregruppen får mulighed for at bearbejde deres erfaringer. Materialer fra workshopforløbene såsom tekst og billeder, vil kunstneren inddrage i skabelsen af et kunstværk, som kan bruges på neonatal afdelingen og dets fremtidige brugere.

~

Familieworkshoppen er den del af det projektet ‘De 8 timers søvn der tager 12 timer’ udforsker den kunstneriske metode som en måde at italesætte reproduktiv sundhed med særligt fokus på familier, der har haft ophold på neonatalafsnit i forbindelse med deres fødsel. I samarbejde med familier, der tidligere har været tilknyttet en neonatal afdeling, vil Sara Hagins undersøge, hvordan deres erfaringer kan blive videreformidlet til nye forældrepar med tidligt fødte børn. Hagins bruger tekst, broderi og tegning, som indgang til at bearbejde følelsesmæssige aftryk, som svære fødselsforløb kan sætte i familier. Sara Hagins samarbejder med neonatalafsnit på Aalborg Hospital, sundhedsplejen og sundhedsaktivist Toyin Adeyinka.

Sara Hagins er billedkunstner, forælder og underviser, som arbejder med at lege med magtbalancer imellem f.eks tunge/lette objekter, børn/voksne, levende/dødt ved at bytte om på relationer, udviske eller optegne nye grænser. Hagins har mere end 10 års erfaring med at indarbejde natursystemer og økologier i hendes kunstneriske og didaktiske praksis. Hun er uddannet fra kunstskolen Centro de Arte e Comunicação Visual i Lissabon, Portugal.

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Den Jyske Kunstfond, Region Nordjylland, TrygFonden og Huset i Hasserisgade

Tilmelding skal ske via email til info.limcollective@gmail.com skriv “LAP booking”
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen