SØG MENU

Egholm Festival

Festival
Dato
lør 19. aug, 13.00
døren åbner kl 12.00
Sted
Egholm - 9000 Aalborg
Entré
45 kr
Inklusiv færgeoverfart
Entré (Børn under 15 år.)
30 kr.
Inklusiv færgeoverfart

Sammen med Huset,1000Fryd, IshusetLive, Iværk og DN Ung Aalborg skaber Den Grønne Ungdomsbevægelse en festival på Egholm!

 

Du kan se frem til en ungdomsscene med en koncertrække, der giver dig lyst til at danse og svanse, talks fra unge stemmer inden for klima- og naturdebatten, og ikke mindst lækker mad fra Norður samt friske fadøl fra Egholm Bryghus (herunder den spritnye Egholm Festival øl!).

Vi gør det i kampen mod Egholm-motorvejen og andre gigantiske fossile infrastrukturprojekter - så vær med til at presse på for en grøn, retfærdig fremtid og en ansvarlig udvikling af Aalborg ved at sætte et fedt kryds i din kalender d. 19. august 2023. Og inviter dine venner og andre du kender!

Du kan holde dig opdateret om festivalen her på begivenheden, hvor der løbende bliver offentliggjort bands, debattører samt anden god info.

 

TILMELDING SOM FRIVILLIG
Vil du gerne blive en del af det crew som skal afholde festivalen? Er du ferm til at snakke med mennesker, hygger du dig i baren eller vil du hjælpe til ved scenen? Vi har brug for dig! Som frivillig får du en gratis festivalbillet og mad Du kan tilmelde dig som frivillig lige her

 

 DERFOR SKAL EGHOLM-MOTORVEJEN DROPPES
Der er rigtigt mange ting, som gør motorvejsprojektet over Egholm totalt uansvarligt. Her er de vigtigste:

1) Det er ikke nu, vi skal trykke på speederen for mere privatbilisme. Vi står midt i en klima- og biodiversitetskrise, hvor det tværtimod er bydende nødvendigt at gøre det nemmere at tage offentlig transport og cykle. Vi bliver nødt til at gøre op med tanken om, at bilinfrastruktur er løsningen på ethvert trafikproblem, for det går ganske enkelt ikke i længden. Nye veje giver flere drivhusgasudledninger, og de bidrager samtidig til yderligere fragmentering af vores i forvejen kritisk pressede natur.

2) Økonomisk giver motorvejen ikke mening. I 2021 blev der anslået en anlægspris på 7,4 mia. kr., hvilket gør det til det absolut dyreste motorvejsprojekt i den danske pipeline. De seneste års voldsomme prisstigninger på materialer har næppe gjort dette tal lavere. Selv uden medregning af de kæmpe CO2-udledninger i anlægsfasen og skaden på natur bevæger projektet sig ifølge Vejdirektoratets samfundsøkonomiske beregninger på grænsen af Finansministeriets retningslinje for rentabilitet i offentlige investeringer. Så selv gennem grå, økonomiske briller ser projektet skidt ud.

3) Motorvejen løser IKKE det trafikale problem. En ny motorvej over Egholm svarer bare til at udskyde problemet, for al forskning viser, at når vi anlægger nye veje, giver den nye kapacitet blot anledning til endnu flere biler på vejene. Med den generelt stigende trafik, som skabes af projekter som dette, vil den samlede lettelse af trængslen hurtigt være ædt op.

4) Risiko for alvorlig asbest-forurening. Når motorvejen skal anlægges, skal der graves ved gamle asbestdeponier, og der kan risikere at komme massive mængder asbest ud i Limfjorden.

5) Støj til tusinder af borgere. Motorvejen vil medføre sundhedsskadelige niveauer af støj til tusinder af aalborgensere. Aalborg er i forvejen en af de mest støjbelastede danske byer, og det har vi ikke brug for at gøre endnu værre. Og ikke mindst, så vil den populære udflugts-ø Egholm for evigt være overskåret af en grim, larmende motorvej.

MUSIK PROGRAM

Enilora
Danefae
Rakkerpak
Lovely Depression

TBA

 

Enilora

Enilora er et helt nyt alt. pop-navn fra Norge, som er blomstret op på den nordiske musikscene med bl.a. koncerter på Reeperbahn Festival, Smukfest, Nibe Festival, Viva Sounds og turnéer i Norge, Tyskland og Danmark. Nu på vej med ny musik, ønsker Enilora at invitere publikum med ind i et pulserende elektronisk lydunivers, hvor den norske naturkraft fra hendes hjemland møder Berlins natteliv. Eniloras nordiske melankoli løftes frem med hendes nærværende vokal, luftige popmelodier og underspillede elementer fra bl.a. deep house, ambient electronica og trip hop.


Rakkerpak
Det er ikke hver dag, at man hører et pop-hiphop band med en energi af samme kaliber som Rakkerpak. Med en unik nordjysk charme er det nemlig ikke svært at høre, hvordan de 6 drenge leder efter det gyldne punkt mellem det fede, dynamiske ungdomsliv og de tunge emner, som også følger med. Dette føres graciøst til ende af Rakkerpaks to frontpersoner, som sammen med et yderst hårdtslående band, kombinerer et tekstunivers med sans for detaljen og en lyd som sjældent høres i rappens verden.

Danefae
“Bandet spiller fortrinligt, vokalen er flot, og det nordiske islæt giver et spændende udtryk” - sådan lød konklusionen fra heavymetal.dk’s anmeldelse af bandet, hvis debutalbum udkom i 2022. Danefae er en spirende og unik gruppe, som skiller sig ud på den danske rockscene. Med inspiration fra både den danske sangskat og metallens verden, rummer musikken noget for enhver smag i en kombination, der ikke høres mange steder. Med Danefae er der altid lagt op til fordybelse og overgivelse.

Dato
lør 19. aug, 13.00
døren åbner kl 12.00
Sted
Egholm - 9000 Aalborg
Entré
45 kr
Inklusiv færgeoverfart
Entré (Børn under 15 år.)
30 kr.
Inklusiv færgeoverfart