SØG MENU

Vinterjazz: Hvalfugl

Musik
Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
75 kr.
Dagens vegetariske ret
95 kr.
Start aftenen i Husets Café fra kl 17.30 med dagens vegetariske ret

Hvalfugl

Den anmelderroste trio Hvalfugl sætter rytmerne fri på nyt vitalt udspil
Trioen Hvalfugl byder atter på dirrende instrumentalt nærvær med deres nye EP ”Bag Vore Øjne”, der med visit fra trommeslager Lasse Jacobsen åbner op for nye rytmiske lag.

 

Med deres gribende instrumentale udtryk har den aarhusianske trio Hvalfugl begejstret både publikum og anmeldere, siden de udsendte deres debutalbum By i 2017. Jonathan Fjord Bredholts elegante klaverfigurer og sfæriske klangflader spillet på harmonium flettes sammen med Jeppe Lavsen krystallinske guitartemaer og Anders Juel Bomholts vuggende kontrabas på en måde, der skaber både enhed og stor detaljerigdom. Det er samtidig musik, som skaber rum til lytterens egne indre billeder, hvad end man lader sig rive med af de stærke melodiske tråde eller synker ned i de dybe, atmosfæriske lag. På deres seneste og storroste album Øjeblikke.

 

Vi Husker (2020) så man trioen udvide tonesproget via en række musikalske gæster. En af disse var trommeslager Lasse Jacobsen, som også til særlige lejligheder har gæstet trioens koncerter. Det har på Hvalfugls nye EP, ”Bag Vore Øjne”, ført til et frugtbart samarbejde, hvor Jacobsen med sit fintfølende spil på næsten telepatisk vis går i spænd med Hvalfugls vibrerende akustiske blanding af minimalisme og ambiente stemninger. ”De koncerter vi har spillet med Lasse hen over de seneste tre år har været inspirerende og øjenåbnende for os, og vi ønskede at indfange magien i dette samarbejde gennem en særskilt EP”, fortæller Hvalfugl. ”Bag Vore Øjne” er et udspil, der på én gang bygger videre på Hvalfugls essens og udvider denne med nye rytmiske krusninger.
Vi ønskede at åbne arrangementerne op for forandringer, sætte rytmerne fri og for en stund udfordre vores vante struktur”, uddyber trioen.
Resultatet kan høres, når Hvalfugl i efteråret 2022 udsender ”Bag Vore Øjne”. EP'en, der blev indspillet i foråret i Finland Studio, er et spændende og rytmisk vitalt nyt kapitel i Hvalfugls rejse, og en udgivelse, der puster nyt liv i kompositioner, som Hvalfugl tidligere har spillet live, men som ikke hidtil har fundet plads på pladerne.

Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
75 kr.
Dagens vegetariske ret
95 kr.
Start aftenen i Husets Café fra kl 17.30 med dagens vegetariske ret