SØG MENU

Marí & Astma

Koncert
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Billet
65 kr

Ud ad vinterens mørke og indelukkethed spirer to nordjyske singer-songwriters med to nye singler. Marí, som sidste år debuterede med EP’en Halcyon Days, er nu aktuel med singlen “The Morning After” som udkom 5. marts 2021 og ASTMA debuterede med singlen “Den Ansigtsløse Nabo” den 12. marts 2021. 

 

Den 26. marts 2021 udgav ASTMA og Marí en split-EP (digitalt og på 10″ vinyl), som er en manifestation af de to musikeres samarbejde og venskab. Astrid Matthesen, som står bag ASTMA bakkes op af musiker Mads Lang. Sammen er de to en del af Hjalte Ross' faste backing- og indspilnings band, og står ligeledes bag Marí til både indspilninger og i live-regi. Samarbejdet med den fælles udgivelse har derfor været en meget naturlig process, hvor de to artister bindes sammen gennem sangskrivningen. I en vekselvirkning mellem en sitrende stilhed og små eruptioner skærpes sanserne, hvilket både Marí og ASTMA aktivt benytter i deres musik. Marí på engelsk samt spansk og ASTMA i et dansk tekstunivers. 

 

Marí

Marí værner om den effektfulde styrke der findes i minimalisme, begrænsninger og stilheden. Med en fascination af naturens idylliske ro og rå vildskab, balancerer Marí sig på en knivsæg i mellem det helt skrøbelige og elementernes rasen. Tekstuniverset tager inspiration i autofiktionens hverdagsdramaer, og aftvinger nuets poesi der formidles gennem den bjergtagende vokal, som Marí’s organiske folk-musik kredser om. 

Om ‘The Morning After’ siger Marí:


‘The Morning After’ er fortællingen om at have de ondeste moralske tømmermænd overfor sig selv efter et forlist forhold. Et forhold der var så usundt at virkeligheden blev forvrænget, og trods du er dit eneste vidne, blev dine sandheder begravet med dit selvværd. 

 


 

ASTMA

Med ASTMAs fortællinger fra hjertet bringer hun sine lyttere ind i et tryllebindende univers.
Musisk undersøger ASTMA grænsefladen mellem pop og klassisk med inspiration fra avantgardens- og neoklassicismens verden. Melodiske, klassiske og stringente klaverkompositioner fusioneres med en alternativ, luftig vokal, som formidler de dansksprogede tekster. 

 

ASTMA om “Den Ansigtsløse Nabo”:
Et problem ved at være i nærkontakt med sine følelser er, at du i nogle tilfælde kommer til at fokusere for meget på en følelse, der på ét tidspunkt har været relevant, men som måske ikke er det længere. Den Ansigtsløse Nabo beskriver det at have inviteret en følelse ind – egentlig en ubuden og uhøflig gæst – som man af gode manér byder på kaffe og eftermiddagsøl, og pludselig er den flyttet helt ind.  

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Billet
65 kr