SØG MENU
mames_babegenusch_foto

Mamesh Babegenush

Koncert
Dør åbnes kl. 20:00
Sted
Hybrid, 3'eren / Salen
Entre
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Buffet + Entre
120 kr. / forsalg
Vegetarbuffet 17:30-19:30

Klezmer med nordiske rødder

Klezmermusikken er ikke voldsomt udbredt herhjemme. Det er vores indtryk, at der er større interesse for genren og dens traditioner i udlandet, og det betyder, at de danske klezmerbands ofte turnerer uden for landets grænser. Dette gælder også for Mames Babegenush, som består af: Emil Goldschmidt, klarinet, Lukas Bjørn Rande, saxofon, Bo Rande, flygelhorn, Nicolai Kornerup, harmonika, Andreas Møllerhøj, bas, og Morten Ærø, trommer. De begyndte at spille sammen i 2004 og har turneret i en lang række lande.

Det yderst velspillende band har udgivet endnu et album, nemlig Mames Babegenush with Strings, som er indspillet live i studiet The Village Recording med publikum på. LiveStrings er den medvirkende strygekvintet, og kombinationen af den rytmisk løsslupne og lidt cirkusagtige klezmer og den rolige, kølige kammermusik virker rigtig godt. Allerbedst fungerer det musikalske samarbejde i de ikke-rytmiske passager – især i f.eks. nummeret Point 9. Den jødiske musik har i Mames’ version også nordiske rødder, men den virker ikke ret udtalt i det fulde lydbillede. Den nordiske melankoli fra de store, ensomme skove og overdøves oftest af de festlige toner, og klezmer er jo også i høj grad til fester og jødiske bryllupper.

Repertoiret består af både egne kompositioner og traditionelle melodier. Alle numrene på udgivelsen er instrumentale. De er ovenud virtuost fremført, og strygerne tilfører en spændende dybde i musikken. Albummet, som fås både digitalt, på CD og som vinyl, er veloplagt, og man kan sagtens forstå, hvorfor så mange er begejstret for klezmer og den festlige stemning, son musikken oftest er skabt til. Albummet er udgivet på det tyske pladeselskab Galileo og har et meget smukt cover, nemlig maleriet Ad Parnassum (1932) af Paul Klee.

 

facebook.com/mamesbabegenush

 

Husk vores studierabat - Fremvis studiekort og medbring en gæst gratis! (medmindre der bliver udsolgt).
Show your Studentscard and bring a friend for free! (except if the venue i sold out).

 

Husets Cafe tilbyder lækker Vegetarbuffet kl 17.30 - ca 19.30

Dør åbnes kl. 20:00
Sted
Hybrid, 3'eren / Salen
Entre
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Buffet + Entre
120 kr. / forsalg
Vegetarbuffet 17:30-19:30