SØG MENU

The KutiMangoes

Koncert
Dato
ons 13. okt, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
175 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
125 kr

OBS: Vi er forsigtige med billetsalget i efteråret, i tilfælde af vi skulle løbe ind i nye restriktioner. Derfor sælger vi først den sidste del af billetterne 3 uger før koncerten afholdes. 
De sidste billetter for denne koncert frigives d. 22. september kl 12:00


THE KUTIMANGOES

Danske The KutiMangoes begejstrer stadig anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Og her i 2021 rammer bandet landevejene i både Danmark og Tyskland.
Og det er med hele 3 nomineringer i hatten: DMA roots 2020 - årets live-navn, årets udgivelse, årets komponist.


13. september 2019 udkom nemlig det nye album AFROTROPISM på Tramp Records og de flotte anmeldelser væltede ind. Politiken vurderede således albummet som det 9. bedste af de 12 bedste udgivelser i Danmark 2019!
AFROTROPISM er opfølgeren til The KutiMangoes’ prisvindende første to albums, der sammenlagt har modtaget 8 DMA nomineringer, 2 DMA priser, nominering til Preis der Deutsche Schallplattenkritik.


GAFFA giver 5 ud af 6 stjerner:
"Med det nye album, Afrotropism – som vitterligt er vellykket – vil flere hovedveje ud i verden potentielt åbne sig for orkesteret. KutiMangoes har fra start imponeret, men den stringens, ro og nerve, der har indfundet sig i orkesterets nye musik vil kun aftvinge yderligere respekt. Det er raffineret, forfinet, happy og helt naturligt organisk. Og alt det tilsammen gør, at jeg vil hævde, at dette er noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år."


JazzNyt:
“The KutiMangoes har aldrig været stærkere…et af de bedste livebands på den festlige del af den danske jazzscene...original afrojazz i verdensklasse."


Phonopolet:
“Eksotisk og dragende. Der er noget tidløst over den afrikanske musiktradition som “Afrotropism” formidler. Det kan både føles nyt og gammelt. The KutiMangoes leverer med overbevisning en omgang hårdt krydret og velspillet fortolkning af traditionerne der beriger både den danske og den internationale musikscene."


Bandet har siden de fandt sammen i 2012 spillet over 150 koncerter i hele verden, bla. på Roskilde Festival, Jarasum Int. Jazz Festival (S. Korea), Jazzy Koum Ben (Mali), Reeperbahn Festival (DE), Reykjavik Jazz Festival (I), OCT-Loft Festival (C) mfl.
AFROTROPISM er en videreudvikling af The KutiMangoes' farverige og markante lyd, hvor der bliver arbejdet med synthesizere, soundscapes og elektroniske effekter uden at musikken mister sit fokus på heftige grooves, stærke melodier og musikerskab udført med hjertet.
The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have værevidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.


The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.
Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for "Best World Music Album" og "Best World Music Track" og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten - såvel som i Danmark.


I November '16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU.
Sangen "Tolma" fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.


The KutiMangoes er:
Michael Blicher - saxophones and flute
Gustav Rasmussen - trombones and guitar
Aske Drasbæk - saxophones
Johannes Buhl Andresen - fender rhodes and moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl - drums
Magnus Jochumsen - percussion

Dato
ons 13. okt, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
175 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
125 kr