SØG MENU

Kasper Anthoni

Udstilling
Fernisering tors. 6.6.19 kl. 17.30 - 19.30
Sted
Husets Galleri

Kasper Anthoni har i mange år stået for det kunstneriske udtryk på Husets trykte programmer og på en stor del af sæsonplakaterne for Husets koncertprogram.
 

”Nu synes vi, det er på tide at invitere den alsidige talentfulde kunstner, forfatter og digter til at vise mere af det han laver, og han har heldigvis takket ja til at udstille i Husets Galleri.
 

Kasper Anthoni har skrevet fem digtsamlinger, senest digtsamlingen Personlige bjerge, han har lavet sangtekster samt kortprosa til diverse tidsskrifter. I 2012 modtog han Aalborgkulturprisen Kulturel Højdespringer for sit forfatterskab. Han har også udstillet billedkunst i gallerier rundt om i Nordjylland.
 

Kasper Anthonis billedunivers bevæger sig gennem det dybe drømmende blå i eventyrlige visioner, der på en gang er klare og diffuse i et ekspressionistisk billedsprog. Han er en unik kunstner, dyb, legende og intens i sin væren.
 

Kasper Anthoni har til denne udstilling valgt at præsentere både malerier og plakatkunst, som han finder er en overset kunstart.

" Det, der driver mig som kunstner, er livets uforudsigelighed. Det lyder måske som en floskel, men dét, at to dage ikke er ens er faktisk kraftværket bag, det jeg laver. Ja, jeg er familiefar, ja, jeg vågner tidligt og smører madpakker og følger børnene i skole og daginstitution, MEN mens alt dette rutinemæssige arbejde foregår, er alle mine sanser åbne for inputs. Det er som at gå på fisketur, forestiller jeg mig, (for det har jeg aldrig dyrket), jeg er vågen, årvågen, og pludselig sker noget, og så springer jeg til og griber den kæmpe store fisk, der kun har én vej - ned på papiret eller på lærredet.
For mig har plakatkunsten altid stået stærkt, selvom det i den brede befolkning måske har været opfattet som sådan en lillebror til maleriet, for plakaten kan mere end bare sælge et produkt - plakaten kan også være et udtryk i sig selv! Men dens simple form er ofte blevet underkendt. Ligesom det altid har været svært for akvarellen, selv da jeg gik på Aalborg Kunstskole, blev vi til eksempel IKKE undervist i akvareltegning, måske, dette har gjort, at jeg skaber det meste i dag med blyant og akvarel, selvom jeg selvfølgelig også gør mig i de andre genrer, så er de umiddelbare, vandede farver meget nær det, jeg som kunstner står for."

Udstillingen kan opleves fra 6. – 27.6. 2019

kasperanthoni.dk

Fernisering tors. 6.6.19 kl. 17.30 - 19.30
Sted
Husets Galleri