SØG MENU

Kalaha (feat. Hilal Kaya & Hjalte Ross)

Koncert
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
95 kr

KALAHA

Kalaha er kendt for at være evigt udforskende i deres søgen efter musikalske grænseområder og geografiske spektre. Som live-band er de medrivende og højenergiske, og er kendt for at sætte ild i dansegulvet og bringe publikum i trance. Til det bruger bandet elementer fra alt fra syre-rock og improviseret jazz til anatolsk funk og acid techno.

Nu er Kalaha klar med endnu et velproduceret, genre-omvæltende album-udspil, som bl.a. indeholder forårs-radiohittet “Dans Det Op”, hvor gruppen får hjælp af danmarks psych-rock konge, den tour-aktuelle Uffe Lorenzen. På pladen, som er produceret af bandets ene halvdel, Rumpistol og Spejderrobot, finder man også den politiske funkbasker “Özgürüm Ben”, der pt. ligger i rotation på P6 Beat og som inddrager bandets tilbagevendende samarbejdspartner Hilal Kaya på tyrkisk vokal.

 

På Mystafa besøger Kalaha alle fire verdenshjørner: der er brasiliansk samba vestfra, tyrkisk 70'er musik østfra, afrikansk highlife og ørkenblues sydfra, og Lorenzen samt den albumaktuelle folk-sanger Hjalte Ross nordfra.

 

Kalaha formår at skabe et helt unikt univers af lydbilleder og -elementer, hvor man som lytter i det ene øjeblik er på hæsblæsende biljagt igennem bazaren i Istanbul og i næste nu svæver i rummets kosmiske evighed - for så at lande midt i en kærlighedsceremoni i Mali med Moussa Diallo som ypperstepræst.

 

Sammen med gruppen bliver der ydermere mulighed for at opleve to af de solister, som Kalaha samarbejder med:

 

HILAL KAYA

Hilal tørnede første gang sammen med Kalaha på nummeret Özgürüm Ben” (tyrkisk for ”Jeg er fri”), hvor hun stod for vokalen. Nummeret er som titlen antyder en hyldest til frigørelse og retter sit roots-baserede musikalske fokus mod tyrkiske breddegrader. Siden er Hilal blevet en fast gæst når bandet betræder landets scener

 

HJALTE ROSS

Den lokale Singer/Songwriter blander sit luftige limfjords-folk med Kalahas globale lydgryde som gæst denne aften. Hjalte har 2 anmelderroste albums på samvittigheden og er pt. et af de stærkeste kort, når der skal peges på en arvtager til den gyldne kilde af god sangskrivning, som tager sit udspring ved 70'ernes navne som Nick Drake, Leonard Cohen, Joni Mitchell m.fl.

 

Kalaha består af:
Niclas Knudsen - guitar, el-bas, talk box & vokal
Emil de Waal – trommer, percussion, elektronik & vokal
Jens ‘Rumpistol’ Christiansen – synths, würlitzer, programmering
& vokal Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær – synths, programmering & vokal

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
95 kr