SØG MENU

HØST + Åkervinda

Koncert
Dato
ons 2. jun, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
95 kr

HØST

De fire kvinder i vokalkvartetten Høst har fundet sammen med den fælles vision at skabe en vokal legeplads, hvor de med fire røster og intet andet, fortolker og udfordrer traditionerne i den nordiske folkemusik såvel som i den moderne flerstemmige sang.

Med inspiration fra nordisk instrumental folk, bulgarsk kvindekor og jazzens harmoniske univers skaber Høst sin egen lyd af tunge nordiske klange, kraftfulde rå dissonanser og melodiske rytmelege.

 

HØST er:

Lene Høst
Liv Vester Larsen
Maja Aarøe Freese
Filippa Westerberg

 

Dynamisk, groovy og nøgent udleverende. Arrangementerne er skrevet så man tydeligt hører hver enkelt stemme og dens kvaliteter. Indimellem er det jazzet med tætte klange, andre gange er stemmerne instrumentale og rytmiske, og indimellem følges de ad i historiefortællingen. Der er både et råt, oprindeligt og groundet udtryk og en smuk klang.’

- Emma Björling, Kongero, Lyy

 

ÅKERVINDA

Forfriskende, fortryllende og æterisk nordisk folkesang
I vokalkvartetten Åkervinda får folkemelodier fra den nordiske sangskat nyt liv i moderne og medrivende vokale arrangementer.

Fire stærke solister med karakter og
særegne sanglige kvaliteter: Iris Bergcrantz, Linda Bergström, Agnes Åhlund og Lise Kroner formidler de nordiske viser med en sårbarhed og en kvindelig urkraft, der får nakkehårene til at rejse sig.

Siden gennembruddet ved Århus Vocal Festival i 2015 har gruppen turneret i store dele af Europa, USA og Canada. De har lavet samarbejder på kryds og tværs af musik genrer
-
senest med den legendariske vokalgruppe The Swingles fra London. I 2018 udgav de deres andet album Förgänglighet, der i februar 2019 blev nomineret til en svensk Grammis for årets folkemusikudgivelse i Sverige og i juli 2019 kunne man opleve Åkervindas a cappella sang live i det populære tv program på SVT Allsång på Skansen.

 

"Åkervinda simply blew the canvas off of the tent at the Nest’s Stage at Shambala Festival. It was wonderful to see 500 hedonism seeking festival goers stop in their tracks sit and listen to these ancient songs sung with such power and energy. A memorable experience for all!"
-Sam Lee, The
Nest Collective, London

Dato
ons 2. jun, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr.
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
95 kr