SØG MENU
thegambianfolkproject_foto
almune_foto

The Gambian Folk Project + Almune

Musik
Dør åbnes kl. 20:00
Sted
3eren / Salen
Entre
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Vegetarbuffet
95 kr.
Vegetarbuffet 17:30-19:30

The Gambian Folk Project

Suso Kunda er stedet, hvor Suso-familien bor, og hvor The Gambian Folk Project for første gang så dagens lys. En dag fik de to brødre Yusupha og Ansumana Suso besøg fra det kolde nord. De to danske musikere Troels Buur Jensen og Benjamin M. Kirketerp ankom til Suso Kunda for at lære om den traditionelle vestafrikanske musik. De første dage spillede de to danskere kun på traditionelle instrumenter, men en dag spurgte de, om det var muligt at låne en elektrisk guitar og en bas. Yusupha og Ansumana ledte rundt i byen, og dagen efter vendte de tilbage med instrumenterne. Troels og Benjamin satte instrumenterne til en forstærker og begyndte at spille. Da familien i Suso Kunda hørte lyden fra guitaren og bassen, blev de forbløffede. Yusupha og Ansumana sprang ud fra deres værelser med hver sit instrument – den gambianske kora og den vestafrikanske balafon. De så overraskede ud, og før de vidste af det, spillede de med.
 

De fire musikere følte en øjeblikkelig musikalsk forbindelse, og glæden ved musikken smittede af på hele Suso Kunda. Fra det øjeblik opstod The Gambian Folk Project. Tiden gik, og kvartetten blev til en kvintet. Martin Maretti Andersen gjorde sin entré i bandet, og hans trommespil tog bandet til nye højder.

The Gambian Folk Project er en af de førende formidlere af vestafrikansk folklore og særligt griot-traditionen fra Gambia. Ved at fusionere denne musik med de tre danske bandmedlemmers musikalske arv har The Gambian Folk Project skabt deres eget unikke udtryk. Gennem flere besøg i både Gambia og Danmark har deres fælles respekt og forståelse for de to kulturer forenet bandet både personligt og musikalsk.

 

www.facebook.com/TheGambianFolkProject


Almune

Kraftfulde nordiske folkeviser, pilgrimsmusik og livlige danse fra middelalderen er på repertoiret til en festlig koncert med Almune. Musikken spilles på historiske instrumenter som nøgleharpe, drejelire, sækkepibe, tromme og renæssancefløjter, og synges med klang og glød. Interessen for folkeviser og middelaldermusik startede for mange år siden, og det er gennem årene blevet til et utal af koncerter på middelaldermarkeder, museer, spillesteder, i kirker, til festivaler og meget mere.


Gruppen udgav i 2017 det anmelderroste album “Bjergtagen”, der af RadioFolk blev fremhævet som en af de mest markante folkudgivelser i 2017. Seneste udgivelse er fra 2018 hvor gruppen gik sammen med musikerne fra Götterfunken og lavede albummet “Sommerfugl”, der udkom som et soundtrack til Maria Hellebergs historiske roman af samme navn om reformationstiden.

Almune leverer en skøn blanding af intense musikalske oplevelser og god underholdning. Desuden har de stor erfaring med formidling i forbindelse med koncerterne, med baggrund i historie, religion og musikhistorie fra universitet og musikkonservatorium.

 

www.facebook.com/almuneband

 

HC Molbech: sang, fløjte, tromme, lur
Molly Granhøj: sang, nøgleharpe, bouzouki
Troels Dueholm: bouzouki, drejelire, sang, fløjte
Christian Mohr: drejelire, sækkepibe, sang

 

Husk vores studierabat - Fremvis studiekort og medbring en gæst gratis! (medmindre der bliver udsolgt).
Show your Studentscard and bring a friend for free! (except if the venue is sold out).

 

Husets Cafe tilbyder lækker Vegetarbuffet kl 17.30 - ca 19.30

Dør åbnes kl. 20:00
Sted
3eren / Salen
Entre
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Vegetarbuffet
95 kr.
Vegetarbuffet 17:30-19:30