SØG MENU

The Gambian Folk Project

Koncert
Dato
fre 8. okt, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Musik
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis

Obs. Yusupha til Danmark i denne omgang, det gør Ayi Solomon istedet. 

 

The Gambian Folk Project

 

I 2021 kan de mesterlige musikere fra The Gambian Folk Project igen opleves i Danmark i intenst og virtuost samspil. Denne koncertrække bygger videre på succesturnéen fra vinteren 2020.


Siden 2017 har de gambianske musikere og brødre Yusupha og Ansumana Suso gæstet Danmark fem gange, og orkestret har turneret land og rige rundt. De har b.la spillet på Copenhagen Jazz Festival, Århus Jazz Festival, Ribe Jazz Festival, div. venues i hele landet og koncerter rundt om i den danske folkeskole.

 

Storebror Yusupha er desværre forhindret i at deltage i denne turné, men han afløses yderst kompetent af den ghanesiske percussionist, Ayi Solomon, som er bosiddende i København, og som har henrykt den danske musikscene i snart flere årtier.

Men publikum har stadig mulighed for at opleve lillebror Ansumana, som er prisvindende gambiansk koraspiller og multiinstrumentalist. Han kommer fra den højt profilerede Suso griot-familie i Gambia. Gennem tolv generationer har deres familie og slægtninge viderebragt, forfinet og fornyet den traditionelle gambianske og vestafrikanske musik.

 

De to vestafrikanere udfolder sig i samspil med deres bandmedlemmer fra Danmark Troels Buur Lauridsen, Benjamin Møller Kirketerp og Martin Maretti Andersen. De fem musikere skaber et unikt og originalt musikalsk univers i mødet mellem de spændstige vestafrikanske rytmer og den mere svævende nordiske jazz. Musikken emmer af glæde og gejst, og når den hamrer ud over scenekanten i et virtuost overflødighedshorn, kan man ikke andet end at blive grebet af stemningen.


Line-up
Ansumana Suso - kora, djembe, balafon og vokal
Ayi Solomon - percussion og vokal
Troels Buur Lauridsen - guitar og vokal
Benjamin Møller Kirketerp - bas og vokal
Martin Maretti Andersen – trommer og vokal

Dato
fre 8. okt, 20.00
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Musik
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis