SØG MENU

Abekejser

Musik
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis

Abekejser

Tour 2022

Det musikalske kammeratskab Abekejser viser endnu engang at moderne jazz og
party vibes er fremtidens friskeste cocktail.
Den får aldrig for lidt når Abekejser inviterer på jordomrejse i deres blanding af alverdens genrer og stemninger. Kun få ting er sikre: Det skal være sjovt og det skal lyde fedt. Dette er mantraet når bandet skriver deres numre, såvel som når de spiller koncerter.

Kvartettens andet udspil ”Blueprint”, som udkom i september 2021, er blevet rigtig godt modtaget, og første single herfra fik disse ord med på vejen af Bands of Tomorrow :
”Spilleglæden stråler ud af Abekejser på deres nyeste single “Hey Girl”, og så formår de fem bandmedlemmer at kombinere den originale tilgang til popmusik med et jazzet udtryk, der vidner om enormt musikalsk overskud.”

Selvom hovedparten af de fire musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum-machine og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier. De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås.
Tiden efter udgivelsen har bandet brugt på at perfektionere deres liveperformance efter at konstellationen har ændret sig til fire. Bandet er nu mere samspillede og sammentømrede end nogensinde før, og det kan i den grad høres i deres optræden".

Den kommende tour vil indeholde materiale fra de foregående albums, men Abekejser vil også have helt nyt materiale med som skal udkomme på et kommende udspil fra kvartetten.

 

Abekejser live 2022:
Jon Døssing Bendixen [keys & vocoder]
Jeppe Lavsen [guitar]
Frederik Emil Bülow [drums]
Adrian Christensen [bass]

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Mad & Musik
145 kr
Start aftenen i Husets Café kl. 18.00 med dagens vegetariske ret
Musik
50 kr
Vis studiekort og medbring en gæst gratis