SØG MENU

STØBEVÆRKSTEDET

PGA. NYE CORONA-RESTRIKTIONER ÅBNER HUSET TIDLIGST 8. FEBRUAR 2021

STØBEVÆRKSTEDET

4 brugere i støbeværkstedet. 
Værktøjskit - medbring meget gerne dit eget! Ellers låner du et ved start af den bookede tid. Hver bruger skal have hver sin spand med støbeler - så ingen skal dele spande / kander.

 

På Støbeværkstedet arbejdes der med flydende porcelæn, som hældes i gipsforme, hvorved man kan lave krus, kopper, vaser, krukker, tallerkener og meget mere, endda i forskellige farver.
Vi bruger støbeler nr. 8 og indfarver det med stains. Vi har pt 6 farver inkl. hvid. Man kan kun bruge støbemasse købt på værkstedet - til gengæld må man gerne medbringe egne gipsforme. Vi har ca. 60 forme lige nu, men vil løbende udvide, både så der flere forskellige slags, men også flere af dem vi allerede har.
Alle kan lære at støbe i gipsforme, men da der er mange teknikker og gode fif man har brug for, inden man går i gang, så anbefaler vi at man har deltaget i en eller anden form for undervisning vedr. støbning, her på værkstedet eller andetsteds.
 

Støbemassen udleveres af personale, vejes både før og efter brug, for at beregne forbrug. Det er vigtigt at overholde støbevejledning for et godt resultat, ligesom vi også regner med at forme og redskaber rengøres efter brug. Her skal lige nævnes at metal i gipsforme og på gipsplader er strengt forbudt. For et godt resultat, kræves der noget efterarbejde med svamp og slibesten.
 

Vi holder løbende workshops hvor man tilegner sig en ganske god viden til at være selvkørende, og på selve workshoppen vil man kunne nå at støbe 2-3 ting i form, og måske det samme på gipsplade. Vores workshops er inkl. materialer og forglødning, men ekskl.  glasurbrænding.