November 2017:

December 2017:


Husets Galleri

I Husets Galleri tager vi ingen procenter af salg. I stedet for giver vi plads på væggene og siger ja til at give kunstnere en chance, hvis de vil noget, flytter noget, udfordrer, laver kunst med tanker og hjerte bag og rør!

Vi vil mer' end at udstille kunst på væggene - vi vil sparke liv i kunsten - og gå nye veje i udforskningen af det at skabe!

Praktisk info
Vil du gerne udstille? Så send en mail med lidt info om dig og dine billeder sammen med eksempler på det, du kunne tænke dig at udstille. Vær opmærksom på at Husets Galleri i perioder både fungerer som galleri og konferencerum i dagtimerne.

Kunstnere står for ophængning og nedtagning af udstillinger i Husets Galleri i samråd med den galleriansvarlige.

Du kan se en lokaleplan over Husets Galleri her og læse om hvilke betingelser, du har som udstiller her :-)

Har du spørgsmål kontakt annette@huset.dk

Udstillinger i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri mandag-torsdag kl. 12-22, fredag kl. 15 - 21 og søndag kl. 11-16, når Huset også er åbent. Lejlighedsvis bruges galleriet også til møder i dagtimerne men er ellers åbent for besøgende i Husets åbningstid :-)
Gå ikke forgæves - Se tider her >

NOVEMBER: Erik Lindberg

Søndag 29.10. – onsdag 22.11. 2017
Der findes nogle få malere som evner at fortælle historier med en dybde og kompleksitet, der ikke viger en tøddel i kompromisløshed og i trofastheden overfor sit eget billedunivers. Derfor er det en fornøjelse atter at byde velkommen til Erik Lindberg - en kunstner, der på klingende fynsk med et ærligt glimt i øjet - kalder sig "Maleren af verden". For det er han. I al sin ukuelighed får han os til at tabe næse og mund, når vi slet ikke kan blive færdige med at betragte og falde ind i Erik Lindbergs billedverden. En kunstner der bjergtager og tager livtag med livet. Glæd jer - det gør vi!
> facebook.com/wings.dk


December: "REJSEN" af Ultima Magaret, Caroline Bergstrøm Scheibel, Hamilton Miller, Nele Kadastik og Jonas Hall

Søndag 26.11. onsdag 14.12. 2017 - fernisering søndag 26.11. kl. 12-14
Rejsen er et symbol på frihed og har til alle tider været brugt af kunstnere, forfattere og mange andre mennesker som en vej til udvikling og dannelse. Den repræsenterer en søgen efter identitet, en indre evolution og en søgen efter et såvel ydre som indre ståsted. I alle tider har den også været midlet til at bevæge sig væk fra noget – hen mod noget andet og se med nye øjne. Retten til at rejse hvorhen man vil er forbundet med frihed, og lige nu er verdens befolkninger delt op i de der kan rejse hvorhen de vil på ferier, i arbejdsøjemed eller på personlig udvikling - og så de der ikke kan komme væk fra krig, fattigdom og naturkatastrofer skabt af klimaforandringer til bedre liv. ”Rejsen” og begrænsningen af den og synet på den fylder vores verden og nyhedsmedier hver eneste dag. Derfor har Husets Galleri inviteret 2 fotografer, 2 filmmagere og en grafiker til at udstille deres værker sammen i årets sidste udstilling i Husets Galleri ”Rejsen” I værkerne og via forskellige medier som foto, grafik og film giver kunstnerne deres bud på hvad rejsen er for dem.

Ultima Magaret aka Lucia Magheretini

Ultima Magaret aka Lucia Magherithini er ingeniør og forsker til daglig i at bruge energien fra havene bæredygtigt. Hun er italiener, bor i DK men voksede op i Brasilien og rejste allerede som helt ung 12 årig teenager alene på tværs af Europa, og det at rejse er en så integreret del af hendes liv, at hun ikke ville kunne være foruden. Som barn var hendes største juleønske National Geographic dokumentarer på video, og hun fik tidligt sit første semiprofessionelle kamera, der fulgte hende overalt; i skole, i parken, ud til venner, og selvfølgelig også på de første rejser med hendes familie. ”Hvis jeg skal forklare hvad jeg først og fremmest er, så er jeg en rejsende – en moderne sigøjner, der ser det at rejse som et ansvar – en forpligtelse - vi har overfor at være bevidste og ansvarlige mennesker. Dernæst er jeg fotograf, ingeniør og danser. I lang tid har jeg været optaget af æstetikken i et billede, men i de senere år har mit arbejde taget mere udgangspunkt i konceptuelt fotografi. Nogle af de værker jeg præsenterer i udstillingen her er introspektive – illusionen om en rejse, duften eller følelsen af at bevæge sig og min resonans i mødet med nye mennesker og forgangne fjerne liv. Mine inspirationskilder er bl.a. Gregory Colbert, Sebastiao Salgado, Steve McCurry, Karolin Klüppel, Dirk Braeckman, Flor Garduno og Margaret Cameron.”
> 500px.com/lucilla97

Caroline Bergstrøm Scheibel

Caroline Bergstrøm Scheibel kunstner og grafiker, arbejder til daglig som mentor og underviser af unge på UU Roskilde/Lejre. ”Jeg holder meget af at dele ud af min faglige viden fra 15 års erfaring på tegnestue og 12 år som underviser i digital kommunikation. Ved siden af laver jeg workshops, holder foredrag og tegner også illustrationer til særlige formål/kampagner/små tegneserier, bøger, postkort, foldere og plakater.” I 2016 blev Caroline Bergstrøm Scheibel tilknyttet Dana Lodbergs New York baserede onlinegalleri Curioos og det London baserede galleri Michael Obi Kyriakou. Hun har også udstillet malerier bl.a. i Galleri18, 20x20, HTX Roskilde, på Roskilde Sygehus og Kunst på Musicon. samt via udenlandske kontakter på den grafiske sammenslutning Behance.com.
I sine værker er hun især inspireret af Francis Bacon, og hun elsker at fordybe sig i at skabe scenarier med en unik historie. ”Mit mål er at fremme et budskab på en sjov eller tankevækkende måde. I vores tid kan et billede være et middel til at fastholde et øjeblik og lade det stå stille, mens alt omkring os stadig bevæger sig hurtigt.” Caroline Bergstrøm Scheibel er repræsenteret i udstillingen Rejsen med værker, der især viser den indre poetiske rejse i billeder og ord.
>behance.net/Scheibel
>instagram.com/carolinescheibel/

Hamilton Delaney Miller

Hamilton Delaney Miller er en 19-årig amerikaner midt i et sabbatår, og Hamilton har boet i Horne i de sidste 14 år. Hamilton Delaney Miller kom til Husets Galleri med idéen om en udstilling af fotografier, der viste et udvalg af mange billeder taget på et roadtrip projekt i sommeren af 2016. ”Projektet hed "7000km på kanten" og blev støttet af kulturfonden KulturKANten. Formålet med rejsen var at tage på et roadtrip rundt i Nordjylland, USA, og derefter Nordjylland igen, og se om synet på naturen og kulturen i Nordjylland havde ændret sig efter vores oplevelser i USA. Turene i Nordjylland varede tre og to dage, mens turen i USA varede fem uger. Mens vi var på turen, lagde vi løbende billeder op fra turen på vores Facebook side, 7000km på kanten.” Hamilton Delaney Miller er repræsenteret i sin første udstilling i Husets Galleri med tre værker.
> facebook.com/7000kmpaakanten

"Those Who Dig" en film af Nele Kadastik og Jonas Hall

”Those Who Dig” – en film af Nele Kadastik og Jonas Hall
KA&HA er en eksperimenterende kunstnerduo baseret i Aalborg bestående af Nele Kadastik (EE) og Jonas Hall (DK). "Those Who Dig" er en eksperimenterende kortfilm som undersøger den universelle eksistentielle tematik - at søge efter noget.
Nele Kadastik er fra Estland og har studeret filmproduktion på ESAP i Portugal i 2016 og har en bachelor fra Art & Technology studiet på Aalborg Universitet. Hun har tidligere udstillet sit værk "MENAGERIE" til Just Like Art eventet i Aalborg i 2016. Hun var endvidere en af arrangørerne bag Sofar Sounds koncerter rundt i Aalborg i 2014-2015.
Jonas Hall er Aalborgenser og har en baggrund indenfor grafisk design fra UCN samt illustration. I 2015 var han med til at udforme Zygtoperas første Transform-event på Platform 4, æstetisk ansvarlig og udformede visuals og live malerier. I 2016 udstillede han en samling tegninger på Aalborg Bibliotekernes "GRO" udstilling for unge kunstnere.
Siden 2016 har kunstnerduoen sammen arbejdet med eksperimenterende kortfilm og videokunst med det formål at kommunikere med publikum via surrealistiske abstraktioner og billeder.
Filmværket ”Those Who Dig” er tidligere blevet vist for en fyldt sal i Huset ved en screening med livemusik i efteråret, og vi glæder os til at vise filmen med sit endelige soundtrack non-stop i det ene af galleriets rum. Varighed 20 minutter – fri entré!
>facebook.com/kahamakes/

Fernisering søndag 26.11. 2017 kl. 12-14


JANUAR: Kirsten Lyhne

Torsdag 11.1. - onsdag 14.2. 2018

Kirsten Lyhne Christiansen
har arbejdet med grafiske metoder siden 1970 og arbejder også med bronzestøbninger.
Som person og kunstner er Kirsten Lyhne påvirket af, at mennesker tvinges til at flygte på tværs af grænser og hun har derfor skabt en udstilling med visuelle bud på nytteløs rodfæstelse, forhindringer, farer og fællesskaber. Værkerne, som nu udstilles i Husets Galleri består blandt andet af monotypier og grafiske tryk.
Fornemmelsen af at være i bevægelse fra et sted til at andet, at rejse fra det velkendte til det ukendte præger Lyhnes værker, som også formår at understrege menneskets behov for at indgå i fællesskaber og hvor meget vi kan have brug for hinanden i vanskelige livssituationer.

Mange af Kirsten Lyhnes motiver spejler sig i variationer af fællesskaber og understreger nødvendigheden af styrke til at overkomme de store forhindringer i livet. Lyhne visualiserer ydre, konkrete forhindringer, hegn, vand, landskaber, men billederne peger også i retning af håb og ønsker om nye muligheder. Der er huller i hegnene, nye veje på landkortene og måske finder vi vej gennem forhindringerne?
Det er menneskets natur at være på vej,  men vi kan tilbageholdes af ydre omstændigheder eller være  forhindrede i at bevæge os, folde os ud, hæmmet af indre hegn som mentalt hjemløse.

Det er Kirsten Lyhnes mål, at hendes værker må give indtryk af håb.

Fernisering torsdag 11.1. 2018 kl. 17.30


FEBRUAR: Malene Klint Vejlby

Søndag 18. februar – onsdag 7. marts 2018

Malene Klint Vejlby er fuldtids og fuldblodskunstner - hun fortæller: I mit maleri fascineres jeg af naturen i og omkring mig. Af svimlende høje skyer. Af det brusende hav. Af bølgende kornmarker, og hemmelighedsfulde skove. Samtidig forsøger jeg at fange nogle glimt af barndommen. Det kan være erindringer om solbeskinnede dage, eller momenter af usikkerhed og fare. Hurtige glimt eller en følelse af uendelighed. Små dagligdags øjebliksbilleder, som mange kan nikke genkendende til. Eller motiver, som taget ud af deres vanlige sammenhæng, kan give beskueren lyst til at stoppe op og undre sig. Motiver, som måske kan give et sug i maven, og forhåbentlig en lyst til at skabe sin helt egen historie. Mit foretrukne medie har siden efteråret 2013 været olie på lærred,  Jeg arbejder oftest i serier, da jeg holder af at fordybe mig i et bestemt emne i en periode."
> klintart.dk

Fernisering søndag 18.2. 2018 kl. 12-14


MARTS: Liv i Kunstnergruppen LIV

Søndag 11. -torsdag 22. marts 2018.
Kunstnergruppen LIV har mange år på bagen. Det samme kan siges om gruppens medlemmer. Med denne udstilling vil de gerne vise, at de er ”still going strong på 24. år” -  med andre ord: at de løbende arbejder med at udvikle og finpudse deres individuelle billedsprog med professionel sparring. De hylder stadig mangfoldigheden i gruppen og ser forskelligheden som en kvalitet i udstillingssammenhænge. Der er altså stadig masser af liv i LIV. I denne udstilling deltager bl.a. Dorrit Pedersen, Jonna Lindstrøm og Eva Dalby Jakobsen.

>kunstnergruppenliv.dk

Fernisering søndag 11. marts 2018 kl. 12-14


APRIL: Kim Herholdt Groth & Jane Ekstrøm

Udstillingsperiode søndag 8. april – onsdag 2. maj 2018

Fernisering søndag 8. april kl. 12-14


JUNI: Husets 40 års Jubilæumsudstilling FLOWERS IN MY BRAIN af Stephen Freiheit

Fredag 25. maj - fredag 22. juni 2018 FLOWERS IN MY BRAIN
Fotograf og billedkunstner Stephen Freiheit udstiller i i Husets Galleri i forbindelse med Huset i Hasserisgades 40 års jubilæum. Udstillingen vil være en blanding af fotografi, kobberpladetryk, ætsninger, maleri og tegning. Mange af værkerne er skabt med inspiration fra Nepal og Tibet.

Sidste gang Stephen Freiheit udstillede i Aalborg var det i den 300 m2 store pavillon i Karolinelund, som i den anledning fik nye vægge, der blev prydet med Freiheits egne og hans elevers billeder med motiver fra Nepal, Burma og Bangladesh. Freiheits portræt af en ung tibetansk munk i færd med at blæse en stor tyggegummi boble blev især ikonisk og kendetegnende for Images Festivalen, som stod bag arrangementerne.

Stephen Freiheit er vokset op i Aalborg. Efter afstikkere til filmskolen i Prag, modefotografering i New York og længere ophold i Madrid, har han rejst Asien og Sydøstasien tyndt. Blandt andet med det formål at undervise unge nepalesere i dokumentarfilm produktion, har han opholdt sig i stort set alle afkroge af Nepal, hvor han med egne ord går rigtig godt i spænd med tibetanerne, som han indledningsvis har lært at kende i Kathmandus bydel Boudha, der oprindeligt opstod som tibetansk flygtningelejr.

Freiheits bånd til især Nepal er gennem de sidste 15 år blevet stærke og han har både undervist unge nepalesere i fotografi og tv produktion, produceret tv-programmer, dokumentarfilm, udstillinger og deltaget i utallige debatter, radioprogrammer og interviews.  Han har ofte i udtalt sig kritisk om den unge generations vilkår i et af verdens fattigste lande, hvor korruption i høj grad påvirker samfundsstrukturen.

Stephen Freiheit har opholdt sig en del i særligt fire tibetanske klostre i Nepal, hvor han har filmet og fotograferet hverdage og fest, rituelle fejringer og begravelser, deltaget i meditationer og portrætteret en lang række af de tibetanske klostres overhoveder og munke og nonner.
Flere gange har han gået den 8 dage lange tur gennem jungle og sneklædte bjerge til landsbyen Samagaun, som ligger ved foden af verdens 8. højeste bjerg, Manaslu. Her har han opholdt sig og assisteret læger med gratis konsultationer, deltaget i 9 dage lange meditationer og mødt inspirerende mennesker, som på trods af fattigdom og manglende adgang til traditionel uddannelse forstår sig på at leve i pagt med naturen.

Stephen Freiheit har læst international fotografi på filmskolen i Prag. Allerede som 20-årig arbejdede han med billedkunst i Amsterdam, og derefter har han boet i Madrid og New York, hvor han primært har beskæftiget sig med fotografi.

I dag er Stephen Freiheit tæt knyttet til Lundsgaard Gods på Fyn og det tilhørende kulturhus Anexet, hvor han blandt andet lavede åbningsudstillingen i juni 2015 bestående af storformat fotografier fra Nepal, Burma og Bangladesh.

PORTRÆTTER
Stephen Freiheit
har gennem de sidste tyve år portrætteret en lang og varieret række af kunstneriske og kulturelle forbilleder og ikoner, til eksempel Yoko Ono, Dalai Lama, Mohammed Yunus, Malene Schwartz, Sidse Babett, Sonja Richter, Louise Mieritz samt en lang række internationale og danske musikere, i pop, rock- og jazz f.eks. Billie hart, Marc Almond, Adam Nussbaum, Jesper Lundgaard, Aura Dione, Hush, Hanne Boel, Caroline Henderson, Kira Skov, Cæcilie Norby, Vini Iuel, Poul Dissing m.fl.

PROJEKTARBEJDE
Stephen Freiheit har gennem sit virke som fotograf også arbejdet på projektbasis for blandt andet Udenrigsministeriet, Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Amnesty International, Unicef, Aids Fondet m.fl. og har gennem sit virke som fotograf opholdt sig en del i Burma, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Zambia, Uganda m.fl. Han har endvidere rejst og boet i en lang række lande som Spanien med fast bopæl i Madrid og Bilbao gennem 7 år, Nepal med en række større medie projekter støttet af Udenrigsministeriet gennem de sidste ti år, Burma, Pakistan og Bangladesh for kortere ophold i forbindelse med fotografiske eller journalistiske projekter.

UDGIVELSER
Freiheit har udgivet den fotografiske billedbog ”Related” i forbindelse med udstilling hos Galleri Christian Dam, Bredgade, København i samarbejde med Dansk Røde Kors. Endvidere har han bidraget til en række fotografiske billedbøger, blandt andet ”En Dag i Danmark” i samarbejde med Palle Fogtdal, fotograferet til Mie Svanes bog ”Små Fingre Fortæller”, samarbejdet med Politikens Forlag om fotografiske illustrationer til bogen ”Alba”, et portræt af Malene Schwartz´ farmor og hendes liv blandt Skagensmalerne. Senest og mest aktuelt har han fotograferet Malene Schwartz til bogforside, illustrationer og presse i forbindelse med udgivelsen af forfatter Cathrine Errboes portrætbog om Malene Schwartz, som netop er udkommet på forlaget Gyldendal.

Stephen Freiheit har arbejdet med opstart af diverse magasiner, Euroman, Eurowoman, Sirene, Nat & Dag m.fl. Dagblade som Berlingske Tidende, Politiken, JyllandsPosten samt en lang række ugeblade og månedsmagasiner har gennem tiden publiceret en lang række af Freiheits billeder og reportager fra ind- og udland. Senest har Downbeat, USA, Jazzwise, UK, The Guardian, UK, Jazz Critique Magazine, Japan, Myanmar Times, Republica Nepal, International Herald Tribune, UK, Harpers Bazaar, FR, Cinemanía, ES m.fl. publiceret Freiheits portrætter.

Fotograf og billedkunstner Stephen Freiheit er bosat på Frederiksberg og i Kerteminde. Han har også lavet studier i international fotografi på den Tjekkiske Filmskole FAMU. Af udstillinger kan nævnes: Fotografisk Center, Charlottenborg, Galleri Christian Dam, Bredgade, Asbæks Centro Cultural Andratx, Spanien, Anexet ved Lundsgaard Gods, åbningsudstilling i 2015, Filosoffen, Odense, Godsbanen, Århus, IMAGES Festival 2013 i Karolinelunden Aalborg & Dronning Louises Bro, København samt vARTe Kunsthal.

>freiheit.dk


Mette Thea udstilling 2015 - performance Sandro Masai

Karin Lykke Waldhausen udstilling 2015

Britta Egebjerg & Lone Kirketerp udstilling 2015 - danser Aviaja Johannesen

Kim Herholdt Groth udstilling 2014

Lars Pank udstilling 2013

Erik Lindberg udstilling 2015

Line Kronvold udstilling 2014

 

 

Tommas Jørgensen udstilling 2014

Kunst