2016 i Husets Galleri...

I september kalder det nordiske udtryk på billeder af identitet i Grethe Marian Maurseths udstilling i galleriet. Uddannet på Århus Kunstakademi og med masser af udstillinger bag sig i Norge og Danmark, kan vi se frem til mødet med en kunstners værker, der er stærke i farveudtryk og kredser om nærvær og intensitet.

i Oktober november byder galleriet indenfor til en dobbeltudstilling med maler og musiker Hovard Borggaard og pottemager Lars Kähler. Denne udstilling viser to dygtige erfarne kunstnere på hver sit felt og udstillingen flankeres af et foredrag "Kærlighed til keramik er en livsnerve" på ferniseringsdagen med Lars Kähler arrangeret af Husets Kreative Værksteder. Billet til foredrag >

Aalborg Surreal har takket ja til at indtage galleriet med skæve skiftende udstillinger og performances, happings etc. i november december. Vi glæder os til at slutte året af med surreel ung kunst i galleriet!

11.9. - 12.10. 2016

16.10 - 16.11. 2016

 

18.11.- 16.12 2016


Husets Galleri

I Husets Galleri tager vi ingen procenter af salg. I stedet for giver vi plads på væggene og siger ja til at give kunstnere en chance, hvis de vil noget, flytter noget, udfordrer, laver kunst med tanker og hjerte bag og rør!

Vi vil mer' end at udstille kunst på væggene - vi vil sparke liv i kunsten - og gå nye veje i udforskningen af det at skabe!

Praktisk info
Vil du gerne udstille? Så send en mail med lidt info om dig og dine billeder sammen med eksempler på det, du kunne tænke dig at udstille. Vær opmærksom på at Husets Galleri i perioder både fungerer som galleri og konferencerum i dagtimerne.

Kunstnere står for ophængning og nedtagning af udstillinger i Husets Galleri i samråd med den galleriansvarlige.

Du kan se en lokaleplan over Husets Galleri her og læse om hvilke betingelser, du har som udstiller her :-)

Har du spørgsmål kontakt annette@huset.dk

Udstillinger i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri mandag-torsdag kl. 17-22, fredag kl. 17 - 21 og søndag kl. 11-16. Lejlighedsvis bruges galleriet også til møder i dagtimerne men vil ellers være åbent for besøgende i Husets åbningstid :-)
Gå ikke forgæves - Se tider her >

SEPTEMBER "IDENTITET" af GRETHE MARIAN MAURSETH

Søndag 11. september - onsdag 12. oktober 2016
Grethe Marian Maurseth har sine rødder i Norge og har i mange år boet og arbejdet i Aalborg. Grethe Maurseth er uddannet fra Aarhus Kunstakademi i 2006 og debuterede på kunstnernes sommerudstilling allerede i 2005, og er medlem af både Billedkunstnernes for bund, Kvindeligt Kunstnersamfiund og Prokk i Aarhus, samt Hjørring grafiske værksted, og har deltaget i flere censurerede udstillinger. Hun udstiller rundt i landsdelen og i Norge. Hendes billedunivers bevæger sig omkring levende identiteter, hvor farver, bygninger, ting eller naturen fremhæves med den stærkeste "livsingrediens" og malerierne fremstår med humor, alvor og et stænk af David Lynch filmstemning.
Kunsthistorisker og redaktør på Kunstavisen Tom Jørgensen skriver bl.a. om Grethe Maurseths værker:
"Åbenheden, det fortællende indhold, de filmiske referencer, blikket for den skæve detalje og kontrasten mellem det øde storslåede landskab og de allestedsnærværende spor af den menneskelige civilisation er alt sammen noget, der præger såvel Grethe Mariann Maurseths malerier som hendes fotografier. Det viser en kunstner, som på en moderne og vedkommende måde tolker tilværelsens gådefulde aspekter og lunefuldheder."

Udstillingen hedder "Identitet" og i Husets Galleri glæder vi os til at præsentere værker af Grethe Marian Maurseth.
> maurseth.dk/


OKTOBER Keramik af LARS KÄHLER & malerier af HOVARD BORGGAARD

Søndag 16. oktober - onsdag 16. november 2016
Denne dobbelte soloudstilling præsenterer to kunstnere på hvert sit felt - nemlig pottemager Lars Kähler, der udstiller keramiske værker og brugsting i galleriets inderste rum og billedkunstner og musiker Hovard Borggaard malerier i i galleriets første rum.

Lars Henrik Kähler tilhører 5. generation af den navnkundige pottemagerfamilie fra Næstved. Kähler-slægten kan snart fejre 175-års jubilæum som pottemagere i lige linie. Lars H. Kähler har selv mere end 50 års virke som udøvende pottemager bag sig. Nu er han gået på pension men laver unika i stentøj og arbejder også somme tider i porcelæn - som han siger: nu kan han tillade sig at nøjes med at lave det han selv synes er sjovt. Lars Kähler bor og har værksted i Haslund ved Randers, laver alle sine glasurer selv og udvikler hvert år et par nye glasurer. Lars Kähler vil på ferniseringsdagen også holde foredrag i salen - arrangeret af Husets Kreative Værksteder. Her vil Lars Kähler fortælle pottemagerfamiliens historier og om sine egne arbejder - mere herom følger i Husets program. Billet til foredraget vil kunne købes via Husets hjemmeside og i informationen.

Når man betragter Hovard Borggaards værker, vil man hurtigt opdage en række tilbagevendende motiver: stranden, havet, solnedgangen, G-nøglen og kvindefiguren. De tre førstnævnte motiver stammer fra erindringerne om de talrige ferier han gennem sin opvækst tilbragte i familiens sommerhus ved Vesterhavet; de glødende solnedgange og det brusende hav gjorde stort indtryk på ham. G-nøglen – til tider dansende – er næsten ”fast inventar” i Hovard Borggards billeder, og må være et spor fra de fireogtredive år han virkede som violinist i Aalborg Symfoniorkester. Det sidste og måske mest yndede motiv, kvindefiguren, er et motiv som efter mange års croquistegning fremkommer næsten ubevidst af hans penselstrøg.
Hovedparten af Hovard Borggaards produktion er både farve- og detaljerig, han har dog de seneste par år eksperimenteret med det sort-hvide maleri, kun tilsat enkelte farver. Han arbejder i abstrakt og halvabstrakt ekspressionistisk form.
Hovard Borggard er autodidakt; han har malet siden 1956 og udstillet siden 1973.

> larskahler.dk/

Fernisering søndag 16. oktober 2016 kl. 12
Foredrag af Lars Kähler med billet i Husets sal kl. 13 - info og billet her...

Hovard Borggaard


DECEMBER AALBORG SURREAL FESTIVAL 2016

Fredag 18. november - 16. december 2016
Husets Galleri har inviteret den unge alternative kunstscene indenfor. Aalborg Surreal har lavet flere events rundt i byen i løbet af de sidste par år. I Husets Galleri er vi klar til at surreel kunst, performances og happenings overtager galleriet med experimentet og legen som fortegn, så forvent det uventede og kom og bliv udfordret på hvad kunst er. Aalborg Surreal inviterer selv skiftende kunstnere til at udstille i hele perioden.
Aalborg Surreal er opstået blandt studerende på Aalborg Universitets Art & Technology studie i et internationalt studiemiljø. Vi glæder os! Aalborg Surreal fortæller:

"Aalborg Surreal is this time inviting young and upcoming artists from Aalborg and surrounding areas to present and exhibit their artworks with a surreal twist, and for the audience to explore and experience the local alternative art scene during a period of four weeks. During the weekends, there will be art performances and happenings. In collaboration with HUSET, Aalborg Surreal is creating this opportunity for several artists to exhibit for the very first time, so be prepared for new and unusual experiences."

Exhibition Opening friday 18. november 2016 6.30 pm / Fernisering fredag 18. november 2016 kl. 18.30


Mette Thea udstilling 2015 - performance Sandro Masai

Karin Lykke Waldhausen udstilling 2015

Britta Egebjerg & Lone Kirketerp udstilling 2015 - danser Aviaja Johannesen

Kim Herholdt Groth udstilling 2014

Lars Pank udstilling 2013

Erik Lindberg udstilling 2015

Line Kronvold udstilling 2014

 

 

Tommas Jørgensen udstilling 2014

Kunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grethe Marian Maurseth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars Kähler

 

       

 

 

Hovard Borggaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photos: Gergana Kurukyuvlieva

Photos: Gergana Kurukyuvlieva