Husets gårdhave
24.2. - 26.3. 2017

Marts 2017:

April-Maj 2017:

Juni 2017:


Husets Galleri

I Husets Galleri tager vi ingen procenter af salg. I stedet for giver vi plads på væggene og siger ja til at give kunstnere en chance, hvis de vil noget, flytter noget, udfordrer, laver kunst med tanker og hjerte bag og rør!

Vi vil mer' end at udstille kunst på væggene - vi vil sparke liv i kunsten - og gå nye veje i udforskningen af det at skabe!

Praktisk info
Vil du gerne udstille? Så send en mail med lidt info om dig og dine billeder sammen med eksempler på det, du kunne tænke dig at udstille. Vær opmærksom på at Husets Galleri i perioder både fungerer som galleri og konferencerum i dagtimerne.

Kunstnere står for ophængning og nedtagning af udstillinger i Husets Galleri i samråd med den galleriansvarlige.

Du kan se en lokaleplan over Husets Galleri her og læse om hvilke betingelser, du har som udstiller her :-)

Har du spørgsmål kontakt annette@huset.dk

Udstillinger i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri mandag-torsdag kl. 12-22, fredag kl. 15 - 21 og søndag kl. 11-16, når Huset også er åbent. Lejlighedsvis bruges galleriet også til møder i dagtimerne men er ellers åbent for besøgende i Husets åbningstid :-)
Gå ikke forgæves - Se tider her >

INDENFOR - fotoudstilling i gården

I Husets gård åbner fotoudstillingen INDENFOR med fernisering fredag 24. februar kl. 17 og alle er velkomne. Værkerne byder indenfor i en verden som den opleves af nogle af de daglige brugere af moskeen i Aalborg. Udstillingen er et resultat af et brugerinddragende forløb, hvor deltagerne har fået sparring og undervisning i at fotografere. Projektet er blevet til med støtte fra Interkulturelt Center, Bodil Pedersen Fonden, Det Obelske Familiefond, Region Nordjylland, Ud-Over-KANten puljen og BUPL'S Solidaritets- og Kulturfond.
Fotograferne har fået udleveret et kamera og deltager forud for udstillingen i et kunstnerisk workshopforløb, hvor de undervises i fotografi med sparring og kritik af kunstfotograf Mads Holm og projektledere Stinus Duch og Sidsel Stenbek Andersen. Det er i alt blevet til mere end 500 fotografier, som efterfølgende har været igennem en udvælgelsesproces. Udvælgelsen er foretaget i samarbejde med fotograferne med udgangspunkt i deres tanker omkring fotografierne. Fotograferne er: Amina, Hassn, Maryam, Mohammad, Shakerrullah og Tasmia.
Projektet udstilles i Husets gårdhave fra 24. februar - 26. marts 2017

INDENFOR samarbejder med: HUSET, PIXLART og KKART.

> indenfor.org/


MARTS: Jean Ravnborg & Antiokia

Fredag 3. - onsdag 29. marts 2017
To kunstnere med et sprog der vækker nysgerrighed, indsigt og eftertanke har vi inviteret til at udstille i Husets Galleri i hver sit rum, og det er en glæde at præsentere værker af Antiokia Sørensen & Jean Ravnborg.

Jean Ravnborg fortæller om sit virke: "Jeg har arbejdet i mere end 30 år med diverse medier og har en evig tilstedeværende trang til at eksperimentere, arbejde mig dybere ind i fladerne, motiverne og forsøge at nå nye højder i processen. Mit foretrukne medie i dag er olie på lærred, hvor jeg arbejder med kryptiske, humoristiske og til tider meget alvorlige emner. For ganske få måneder siden kastede jeg mig over en blandform af gamle, rustne jernplader, plexiglas, akryl og spraymaling, med brug af stencil teknikker samt godt robust håndværksmæssig snilde.Med jernværkerne præsenterer jeg ikke blot et motiv, jernet har sin helt egen unikke historie, personlighed, fremtoning, farvelag og jeg er dermed nød til at indgå i et samarbejde med jernet - hvilket var det jeg søgte. Hele omdrejningspunktet med værkerne er skrotjern, rester af frasorteret plexiglas, og motiverne har deres helt egne sociale, politiske eller psykologiske dilemmaer, som tilsammen gør udtrykket helt unikt, samt yderst smukke og dekorative. I disse tider hvor vi konstant bliver konfronteret med massemediernes fremstillinger, mister vi indføling og overser de glimt som har størst betydning. Vi bliver døve og blinde. Mine motiver er hentet fra virkeligheden, men nøje udvalgt i et forsøg på at vække sanserne igen, og nå beskueren med den virkelighed som vi alle er fælles om." Jean Ravnborg bor og arbejder i Brønderslev.

Antiokias værker befinder et et sted på kanten mellem drøm og opvågnen i svævende verdener af mulige valg - af en væren i verden hvor himlen opløser materien og lader den flyde stille væk i tågen. Antiokia fortæller: "Jeg har tegnet og malet hele mit liv og mine malerier er malet med akryl eller olie på lærred. Jeg forsøger at isolere mit motiv i en lidt drømmende - fri intethed, for at ramme en følelse af, stilhed, ro, ensomhed eller glæde. Jeg har altid ideen klar i mit hoved inden jeg begynder et nyt maleri, og kunsten for mig er, at få det nøjagtigt over på lærredet.. Velkommen til min verden.
Kirsten-Marie Hedeland fra Kunstavisen og tv programmet "Kunst i tiden" har bl.a. skrevet sådan om Antiokias værker:
"Antiokia er en kunstner med stor nysgerrighed og skaberlyst. Hun har et behov for at fordybe sig og lukke sig ude fra alt andet og blive inde i sin egen maleriske verden. Hun virker søgende og udforskende i sit billedlige univers, og bevæger sig legende rundt i spændingsfeltet mellem det naturalistiske contra surrealismen.
Hun lukker ikke motiverne inde i en boble, som kun hun selv kan nyde, men inddrager os som beskuere og tager os med på en form for drømmerejse – ud i ingenting, hvor man kan slippe kontrollen og sætte tankerne fri.
 
Hun rammer et punkt hvor ro er det dominerende oplevelseselement. En balancegang mellem himmel og afgrund – en uendelighed, hvor man løftes ind i en ensomhedsstemning som er man i et tomrum.
Man farves af en dyb indre følelse, en slags længsel efter det ubrugte liv eller det liv der var engang. Måske sætter Antiokia spørgsmålstegn ved tilværelsen og det liv vi lever. Hvor er vi selv henne i universet?"
Velkommen til denne dobbelte solo udstilling i Husets Galleri!


Antiokia Sørensen: The Artist


APRIL-MAJ: MIKE PALMA

Søndag 23. april - onsdag 24. maj 2017
Denne expressive kunstner havde sin debut i Bredgade Kunsthandel for et par år siden og har sine store forbilleder i kunsthistoriens klassikere - men her er ingen tvivl om at det er en kunstner med sin helt egen søgen - en søgen med filososisk og musisk udtryk med intensitet og et nærvær i sine fortællinger, der er hans helt egne. Mike Palma kan man virkelig godt holde øje med.

Mike Palma fortæller om sin kunstneriske oprindelse:
"Jeg havde en sen artistisk udfoldelse, som egentlig begyndte som 20 årig med guitar og vokal. Samtidig købte jeg mit allerførste kunstværk - et maleri af Savchenko. Musikken har givet mig en tættere kontakt til min underbevidsthed, som jeg har kunnet kanalisere med meget større succes igennem malerkunsten.
Malerkunsten tog for alvor til i start 2014, med en grundig udforskning af strøgets styrke. Referencer såsom Frank Auerbach og Vincent Van Gogh, blev studeret i detaljer. Senere har Lucian Freud fyldt meget i min maleriske retning.
Ud fra disse studier, har jeg udviklet mig videre til et tungt organisk udtryk med varierende ekspressivitet - i den evindelige søgen efter den dybt subjektive æstetik.”

Fernisering søndag 23. april 2017 kl. 12-14


JUNI: Peter Birk - Fotograf

Torsdag 1. - torsdag 22. juni 2017
Peter Birk fortæller: "Jeg forholder mig ret frit til den virkelighed man umiddelbart ser. Det er vigtigere at mine billeder handler om noget, der ligger mig på sinde. Det kan være alt. Dokumentarfotos, associationer til malerkunst, nyheder i TV-avisen, en bog jeg lige har læst eller et ansigt der fortæller sin egen historie.
Jeg rejser meget, og mine billeder indeholder ofte fremmedartede motiver.
Oprindeligt er jeg bibliotekar og leder vel altid efter historier i motiverne...Nogle gange er det kun et spørgsmål om at se det interessante motiv; men der er altid to virkeligheder, den vi ser, og det vores fantasi lægger til eller trækker fra. Det vælger jeg tit at tage med i mine udstillingsbilleder. Der kan også være tale om at skildre en association eller en distraktion. Vi ser noget, men tænker samtidig  på noget helt andet. Begge dele er virkelighed.... Engang var verden ny. Alt hvad man så var en oplevelse. Nu er verden gammel, og jeg må kæmpe for ikke at opfatte den som velkendt og triviel. Fotografi kan hjælpe med til at gøre opmærksom på at der stadig er nye uprøvede synsvinkler. Men der skal arbejdes med det. Inspiration kan komme af sig selv, men for mig kan det også være hårdt arbejde, hvor jeg definerer projekter og afprøver dem.  Nogle gange ender de i ingenting, men andre gange ender de med at leve deres eget liv og blive til stor inspiration.
Jeg holder meget af at arbejde med projekter. Jeg har illustreret bøger, fotograferet til en udstilling om engle, og lavet parafraser over Asger Jorn til Museum Jorn.
Jeg har lavet to fotobøger med billeder fra internationalt dukke-  og objektteater på baggrund af den internationale Festival of Wonder i Silkeborg.
For 4 år siden tog jeg initiativet til at oprette en fotogruppe for eksperimentalfotografi. Den fik navnet Compose og arbejder nu mest med udstillingsprojekter til bibliotekernes storskærme. Fotodigte, hvor vi satte billeder til en række digte var det første projekt. Senere kom udstillingen ’sortekunst’, hvor sort/hvid billeder blev tilsat en pæn del hekseri, og nu er vi på jagt efter ’det utrolige landskab’. Sideløbende udstiller jeg med kunstgruppen Silkaden.
Senest har jeg udstillet med kunstfotografer fra gruppen Vingesus i Rapla, Estland. Samarbejdet har ført til dannelse af en ny fotokunstgruppe med medlemmer fra hele landet. Den har fået navnet Strata."
I Husets Galleri glæder vi os til at vise værker af en helt særlig fotograf, der også kan skrive en 3. plads i DM i fotografi på CV'et. Velkommen til sæsonens sidste udstilling.
Fernisering torsdag 1. juni kl. 17.30


Mette Thea udstilling 2015 - performance Sandro Masai

Karin Lykke Waldhausen udstilling 2015

Britta Egebjerg & Lone Kirketerp udstilling 2015 - danser Aviaja Johannesen

Kim Herholdt Groth udstilling 2014

Lars Pank udstilling 2013

Erik Lindberg udstilling 2015

Line Kronvold udstilling 2014

 

 

Tommas Jørgensen udstilling 2014

Kunst

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jean Ravnborg

 

 

Antiokia Sørensen

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mike Palma: Light in the park

 

 

 

 

Mike Palma: At smede rænker

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Birk: Venner

Peter Birk: Burden

Peter Birk: Passing