Januar 2018

Februar 2018

Marts 2018

April 2018

Juni 2018


Husets Galleri

I Husets Galleri tager vi ingen procenter af salg. I stedet for giver vi plads på væggene og siger ja til at give kunstnere en chance, hvis de vil noget, flytter noget, udfordrer, laver kunst med tanker og hjerte bag og rør!

Vi vil mer' end at udstille kunst på væggene - vi vil sparke liv i kunsten - og gå nye veje i udforskningen af det at skabe!

Praktisk info
Vil du gerne udstille? Så send en mail med lidt info om dig og dine billeder sammen med eksempler på det, du kunne tænke dig at udstille. Vær opmærksom på at Husets Galleri i perioder både fungerer som galleri og konferencerum i dagtimerne.

Kunstnere står for ophængning og nedtagning af udstillinger i Husets Galleri i samråd med den galleriansvarlige.

Du kan se en lokaleplan over Husets Galleri her og læse om hvilke betingelser, du har som udstiller her :-)

Har du spørgsmål kontakt annette@huset.dk

Udstillinger i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri mandag-torsdag kl. 12-22, fredag kl. 15 - 21 og søndag kl. 11-16, når Huset også er åbent. Lejlighedsvis bruges galleriet også til møder i dagtimerne men er ellers åbent for besøgende i Husets åbningstid :-)
Gå ikke forgæves - Se tider her >

JANUAR: Kirsten Lyhne & Janice Hunter

Torsdag 11.1. - onsdag 14.2. 2018
Det nye år begynder med en udstilling af grafik, monotypier og keramik af de to kunstnere Kirsten Lyhne Christiansen og keramiker Janice Hunter.
Kirsten Lyhne Christiansen
har arbejdet med grafiske metoder siden 1970 og arbejder også med bronzestøbninger.
Som person og kunstner er Kirsten Lyhne påvirket af, at mennesker tvinges til at flygte på tværs af grænser og hun har derfor skabt en udstilling med visuelle bud på nytteløs rodfæstelse, forhindringer, farer og fællesskaber. Værkerne, som nu udstilles i Husets Galleri består blandt andet af monotypier og grafiske tryk.
Fornemmelsen af at være i bevægelse fra et sted til at andet, at rejse fra det velkendte til det ukendte præger Lyhnes værker, som også formår at understrege menneskets behov for at indgå i fællesskaber og hvor meget vi kan have brug for hinanden i vanskelige livssituationer.

Mange af Kirsten Lyhnes motiver spejler sig i variationer af fællesskaber og understreger nødvendigheden af styrke til at overkomme de store forhindringer i livet. Lyhne visualiserer ydre, konkrete forhindringer, hegn, vand, landskaber, men billederne peger også i retning af håb og ønsker om nye muligheder. Der er huller i hegnene, nye veje på landkortene og måske finder vi vej gennem forhindringerne?
Det er menneskets natur at være på vej,  men vi kan tilbageholdes af ydre omstændigheder eller være  forhindrede i at bevæge os, folde os ud, hæmmet af indre hegn som mentalt hjemløse.

Det er Kirsten Lyhnes mål, at hendes værker må give indtryk af håb.

Janice Hunter rejser over hele verden med sin keramik, udstiller, laver workshops og talks, og henter selv inspiration. Hun er netop vendt hjem fra Japan til Tornby her i Nordjylland, hvor hun har værksted og butik i den gamle skole. Janice Hunter er en virkelig dygtig pottemager der til stadighed eksperimenterer med materialer, glasurer og i særdeleshed udtryk. Hun laver både unika og kopper, tallerkener, skåle - og  har flere gange på invitation udstillet sine tekander i Asien. I denne udstilling vil der især være fokus på at vise skulpturelle værker og unika.


Foto: Anna-My Photography


FEBRUAR: Malene Klint Vejlby

Søndag 18. februar – onsdag 7. marts 2018

Malene Klint Vejlby er fuldtids og fuldblodskunstner - hun fortæller: I mit maleri fascineres jeg af naturen i og omkring mig. Af svimlende høje skyer. Af det brusende hav. Af bølgende kornmarker, og hemmelighedsfulde skove. Samtidig forsøger jeg at fange nogle glimt af barndommen. Det kan være erindringer om solbeskinnede dage, eller momenter af usikkerhed og fare. Hurtige glimt eller en følelse af uendelighed. Små dagligdags øjebliksbilleder, som mange kan nikke genkendende til. Eller motiver, som taget ud af deres vanlige sammenhæng, kan give beskueren lyst til at stoppe op og undre sig. Motiver, som måske kan give et sug i maven, og forhåbentlig en lyst til at skabe sin helt egen historie. Mit foretrukne medie har siden efteråret 2013 været olie på lærred,  Jeg arbejder oftest i serier, da jeg holder af at fordybe mig i et bestemt emne i en periode."
> klintart.dk

Fernisering søndag 18.2. 2018 kl. 12-14


MARTS: Liv i Kunstnergruppen LIV

Søndag 11. -torsdag 22. marts 2018.
Kunstnergruppen LIV har mange år på bagen. Det samme kan siges om gruppens medlemmer. Med denne udstilling vil de gerne vise, at de er ”still going strong på 24. år” -  med andre ord: at de løbende arbejder med at udvikle og finpudse deres individuelle billedsprog med professionel sparring. De hylder stadig mangfoldigheden i gruppen og ser forskelligheden som en kvalitet i udstillingssammenhænge. Der er altså stadig masser af liv i LIV. I denne udstilling deltager bl.a. Dorrit Pedersen, Jonna Lindstrøm og Eva Dalby Jakobsen.

>kunstnergruppenliv.dk

Fernisering søndag 11. marts 2018 kl. 12-14


APRIL: Kim Groth & Jane Ekstrøm

Udstillingsperiode søndag 8. april – onsdag 2. maj 2018
I april har Husets Galleri en dobbeltsolo med Jane Ekstrøm - der udstiller første gang i galleriet - og Kim Groth, der tidligere med stor succes har gæstet galleriet med udstilling. "Det er vi første gang vi skal have en udstilling sammen. Som kunstnerægtepar arbejder vi til daglig i samme atelier hver fordybet i vores eget, men med mulighed for sparring og gensidig inspiration – og af og til leger vi lidt med tanken om at lave noget fælles.

Jane Ekstrøm: Jeg maler olie på lærred i klassisk stil med forbilleder i de gamle mestre. Mine kompositioner opstår ud fra min aktuelle stemning, fantasi og legelyst. De spænder fra klassiske stilleben over portrætter til skildringer af den menneskelige væren i livet.

Kim Groth: Min kunstneriske udfoldelse er billedkunst og jeg arbejder primært med akryl på lærred. Mine værker er figurative og mange har et tvist af surrealisme. Jeg arbejder med kompositioner og motiver der passer til de følelser og stemninger, jeg ønsker at udtrykke gennem mine værker. Som regel har jeg også en fortælling, der passer til de enkelte værker."
 Vi glæder os til udstillingen med begge kunstnere i april.

Fernisering søndag 8. april kl. 12-14


JUNI: Husets 40 års Jubilæumsudstilling FLOWERS IN MY BRAIN af Stephen Freiheit

Fredag 25. maj - fredag 22. juni 2018 FLOWERS IN MY BRAIN
Fotograf og billedkunstner Stephen Freiheit udstiller i i Husets Galleri i forbindelse med Huset i Hasserisgades 40 års jubilæum. Udstillingen vil være en blanding af fotografi, kobberpladetryk, ætsninger, maleri og tegning. Mange af værkerne er skabt med inspiration fra Nepal og Tibet.

Sidste gang Stephen Freiheit udstillede i Aalborg var det i den 300 m2 store pavillon i Karolinelund, som i den anledning fik nye vægge, der blev prydet med Freiheits egne og hans elevers billeder med motiver fra Nepal, Burma og Bangladesh. Freiheits portræt af en ung tibetansk munk i færd med at blæse en stor tyggegummi boble blev især ikonisk og kendetegnende for Images Festivalen, som stod bag arrangementerne.

Stephen Freiheit er vokset op i Aalborg. Efter afstikkere til filmskolen i Prag, modefotografering i New York og længere ophold i Madrid, har han rejst Asien og Sydøstasien tyndt. Blandt andet med det formål at undervise unge nepalesere i dokumentarfilm produktion, har han opholdt sig i stort set alle afkroge af Nepal, hvor han med egne ord går rigtig godt i spænd med tibetanerne, som han indledningsvis har lært at kende i Kathmandus bydel Boudha, der oprindeligt opstod som tibetansk flygtningelejr.

Freiheits bånd til især Nepal er gennem de sidste 15 år blevet stærke og han har både undervist unge nepalesere i fotografi og tv produktion, produceret tv-programmer, dokumentarfilm, udstillinger og deltaget i utallige debatter, radioprogrammer og interviews.  Han har ofte i udtalt sig kritisk om den unge generations vilkår i et af verdens fattigste lande, hvor korruption i høj grad påvirker samfundsstrukturen.

Stephen Freiheit har opholdt sig en del i særligt fire tibetanske klostre i Nepal, hvor han har filmet og fotograferet hverdage og fest, rituelle fejringer og begravelser, deltaget i meditationer og portrætteret en lang række af de tibetanske klostres overhoveder og munke og nonner.
Flere gange har han gået den 8 dage lange tur gennem jungle og sneklædte bjerge til landsbyen Samagaun, som ligger ved foden af verdens 8. højeste bjerg, Manaslu. Her har han opholdt sig og assisteret læger med gratis konsultationer, deltaget i 9 dage lange meditationer og mødt inspirerende mennesker, som på trods af fattigdom og manglende adgang til traditionel uddannelse forstår sig på at leve i pagt med naturen.

Stephen Freiheit har læst international fotografi på filmskolen i Prag. Allerede som 20-årig arbejdede han med billedkunst i Amsterdam, og derefter har han boet i Madrid og New York, hvor han primært har beskæftiget sig med fotografi.

I dag er Stephen Freiheit tæt knyttet til Lundsgaard Gods på Fyn og det tilhørende kulturhus Anexet, hvor han blandt andet lavede åbningsudstillingen i juni 2015 bestående af storformat fotografier fra Nepal, Burma og Bangladesh.

PORTRÆTTER
Stephen Freiheit
har gennem de sidste tyve år portrætteret en lang og varieret række af kunstneriske og kulturelle forbilleder og ikoner, til eksempel Yoko Ono, Dalai Lama, Mohammed Yunus, Malene Schwartz, Sidse Babett, Sonja Richter, Louise Mieritz samt en lang række internationale og danske musikere, i pop, rock- og jazz f.eks. Billie hart, Marc Almond, Adam Nussbaum, Jesper Lundgaard, Aura Dione, Hush, Hanne Boel, Caroline Henderson, Kira Skov, Cæcilie Norby, Vini Iuel, Poul Dissing m.fl.

PROJEKTARBEJDE
Stephen Freiheit har gennem sit virke som fotograf også arbejdet på projektbasis for blandt andet Udenrigsministeriet, Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Amnesty International, Unicef, Aids Fondet m.fl. og har gennem sit virke som fotograf opholdt sig en del i Burma, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Zambia, Uganda m.fl. Han har endvidere rejst og boet i en lang række lande som Spanien med fast bopæl i Madrid og Bilbao gennem 7 år, Nepal med en række større medie projekter støttet af Udenrigsministeriet gennem de sidste ti år, Burma, Pakistan og Bangladesh for kortere ophold i forbindelse med fotografiske eller journalistiske projekter.

UDGIVELSER
Freiheit har udgivet den fotografiske billedbog ”Related” i forbindelse med udstilling hos Galleri Christian Dam, Bredgade, København i samarbejde med Dansk Røde Kors. Endvidere har han bidraget til en række fotografiske billedbøger, blandt andet ”En Dag i Danmark” i samarbejde med Palle Fogtdal, fotograferet til Mie Svanes bog ”Små Fingre Fortæller”, samarbejdet med Politikens Forlag om fotografiske illustrationer til bogen ”Alba”, et portræt af Malene Schwartz´ farmor og hendes liv blandt Skagensmalerne. Senest og mest aktuelt har han fotograferet Malene Schwartz til bogforside, illustrationer og presse i forbindelse med udgivelsen af forfatter Cathrine Errboes portrætbog om Malene Schwartz, som netop er udkommet på forlaget Gyldendal.

Stephen Freiheit har arbejdet med opstart af diverse magasiner, Euroman, Eurowoman, Sirene, Nat & Dag m.fl. Dagblade som Berlingske Tidende, Politiken, JyllandsPosten samt en lang række ugeblade og månedsmagasiner har gennem tiden publiceret en lang række af Freiheits billeder og reportager fra ind- og udland. Senest har Downbeat, USA, Jazzwise, UK, The Guardian, UK, Jazz Critique Magazine, Japan, Myanmar Times, Republica Nepal, International Herald Tribune, UK, Harpers Bazaar, FR, Cinemanía, ES m.fl. publiceret Freiheits portrætter.

Fotograf og billedkunstner Stephen Freiheit er bosat på Frederiksberg og i Kerteminde. Han har også lavet studier i international fotografi på den Tjekkiske Filmskole FAMU. Af udstillinger kan nævnes: Fotografisk Center, Charlottenborg, Galleri Christian Dam, Bredgade, Asbæks Centro Cultural Andratx, Spanien, Anexet ved Lundsgaard Gods, åbningsudstilling i 2015, Filosoffen, Odense, Godsbanen, Århus, IMAGES Festival 2013 i Karolinelunden Aalborg & Dronning Louises Bro, København samt vARTe Kunsthal.

>freiheit.dk


Mette Thea udstilling 2015 - performance Sandro Masai

Karin Lykke Waldhausen udstilling 2015

Britta Egebjerg & Lone Kirketerp udstilling 2015 - danser Aviaja Johannesen

Kim Herholdt Groth udstilling 2014

Lars Pank udstilling 2013

Erik Lindberg udstilling 2015

Line Kronvold udstilling 2014

 

 

Tommas Jørgensen udstilling 2014

Kunst