SØG MENU
balticcrossing

PULS: Baltic Crossing (FIN/DK/UK)

Koncert
Dørene åbnes kl. 20:00
Sted
Hybrid, 3'eren
Entre:
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Buffét + Entré
120 kr. / FORSALG
Vegetarbuffét kl. 17.30 - 19.30

Baltic Crossing udnytter deres stærke tilknytning til den gamle dansemusik og med respekt for hinandens traditioner til at bringe en ny ungdommelig energi til folkemusikken i Europa. De 5 medlemmer er fra Storbritannien, Finland og Danmark og uanset hvor de mødes må mindst én af med-lemmerne krydse Østersøen. Baltic Crossing giver dig fyrige skandinaviske violiner,boblende North-umbrian fløjter og en medrivende guitar og kontrabas rytmegruppe.

Baltic Crossing består af fem højaktive musikere fra toppen af den Nordeuropæiske folkemusikscene. De har spillet sammen siden 2004 og  har udgivet to anmelderroste CD’er som begge har været nominerede ved Danish Music Award. I 2014 fejrer gruppen 10 års jubilæum og det markeres med omfattende turnéer og udgivelse af en ny CD!

Baltic Crossings energiske, ekvilibristiske og livsglade musik har bragt dem meget vidt omkring. De har rødderne solidt plantet i de Nordiske og Keltiske traditioner og koncerterne er præget af stor dynamik og medrivende humor. Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler, såsom Kaustinen Folk Music Festival (FI), Korröfestivalen (SE), Gooikoorts (BE), Shetland Folk Festival (UK), Celtic Connections (UK).

Baltic Crossing vardet første folkemusikband nogensinde som blev udvalgt til det præstigefulde turnéprogram ”Rising Stars”! Bag det program stod en lang række af Europas førende klassiske koncertsale, såsom Wiener Konzerthaus, L'Auditori Chamber Music Hall i Barcelona, Athens Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw, Cité de la musique i Paris m.fl.
 

Gruppens musikere er kendte hver for sig som medlemmer i bl.a. Frigg (FI/NO), KAN (UK), Jez Lowe and the Bad Pennies (UK), Tsuumi Sound System (FI), Lydom, Bugge & Høirup Trio (DK), Jensen & Bugge (DK) og Habadekuk (DK).
 

Baltic Crossing består af:
Ian Stephenson [UK]: guitar & toradet harmonika
Andy May [UK]: Northumbrian sækkepiber & klaver
Esko Järvelä [FI]: femstrenget violin
Antti Järvelä [FI]: mandolin & kontrabas
Kristian Bugge [DK]: violin

Koncerten er støttet af PULS - Nordisk Kulturfond

Dørene åbnes kl. 20:00
Sted
Hybrid, 3'eren
Entre:
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Buffét + Entré
120 kr. / FORSALG
Vegetarbuffét kl. 17.30 - 19.30