SØG MENU

Niels Fabæk Faces, Places and the things in between…

Udstilling
(afbrudt af påske 15.-23.4.19) Fernisering 7.4. 12-14
Sted
Husets Galleri

Velkommen i Husets Galleri til udstillingen "Faces, Places and the things in between..." af Niels Fabæk.

Udstillingen spænder vidt; fra skovens dybe stille ro over øde og forladte “terrain vaques” til de små intime sceners hårdt arbejdende musikere – kort sagt en bred vifte af stemninger set gennem Niels Fabæks linse.

Niels Fabæk arbejder i dag primært med fotografering af kunstværker samt installation views, men mange års virke som naturfotograf sætter stadig sine spor primært i form af en stor passion for landskabsfotografering. Interessen for musik kaster også en del fotos af sig – primært som koncertfotografier fra den musikalske undergrund.

Udstillingen er delt op i to ret forskellige afsnit.
Hele den første del af udstillingen består udelukkende af mindre sort-hvide fotografier, der står i skærende kontrast til de store farvefotografier i udstillingens anden del.

Det første man møder, når man træder ind i udstillingen er en væg med portrætter – en ”Wall of Fame”. Her er portrætter af en række forskellige kulturpersonligheder; billedkunstnere, musikere og skuespillere. På en anden væg er det musikken, der hyldes med bl.a. en serie, hvor fokus rettes mod trommeslagere.
I denne første sektion af udstillingen finder du også en serie af mere eller mindre menneskepåvirkede landskaber.

Når man så træder ind i udstillingens bagerste rum mødes man af nogle meget store farvefotografier, hvis tema kredser om den stilhed, man kan finde i naturen. Det er fotografier, der genremæssigt både lægger sig op af det klassiske landskabsfotografi, og samtidig er stærkt inspireret af det såkaldt ”kedelige fotografi”, som dansk kunstfotografis nestor Per Bak Jensen er eksponent for.

Niels Fabæk arbejder til daglig på Kunsten i Aalborg. Han har mange år bag sig som fotograf, kunstner, teatertekniker og musiker og har sammen med især Nils Sloth lavet et hav af kunstprojekter, events  og performance - han er haldelen af "taskforcen" bag Aalborgs kunstmagasin BLIXA, der udkommer i mange former - også som udstillinger og t-shirts.

Vi er stolte af at overlade galleriet i Niels Fabæks varetægt i april, og er spændte på at gå ind i rum af fordybelse, pause, nærvær og humor.

(afbrudt af påske 15.-23.4.19) Fernisering 7.4. 12-14
Sted
Husets Galleri