SØG MENU
jazzkonkurrencen_logo

JAZZKONKURRENCEN 2019

Koncert
Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Hybrid / 3'eren: Salen
Arr:
JazzDanmark + Huset

JAZZKONKURRENCEN 2019

Nu er de fire deltagere i dette års Jazzkonkurrence fundet!
Den landsdækkende konkurrence er en musikalsk dyst for unge jazzmusikere under 30 år er arrangeret af JazzDanmark. JazzDanmark har tidligere stået bag Ung Jazz, hvor prominente navne som Jakob Bro og Jazzkamikaze har stået som vindere.

 

Konkurrencen starter fredag 1. februar i Huset hvor fire udvalgte bands deltager. Her bliver ét band sorteret fra. og de tre resterende bands ryger videre til Kolding, hvor de to finalister findes. De to bands mødes i finalekoncerten, der afholdes på Jazzhus Montmartre i København. Den endelige vinder modtager 10.000 kr. og mulighed for at spille på nogle af de danske jazzfestivaler samt til Euroradio Jazz Competition.
De fire deltagere er:

 

Ginne Marker Trio (Aalborg)

I front står den aalborgensiske sanger og guitarist Ginne Marker, der med sin historiefortællende lyrik lyder som klassisk skandinavisk “kind of jazz”, der alligevel har sine tydelige rødder i den amerikanske cool jazz. Trioen består desuden af Mads Dalum (bas) og Tobias Granum (trommer) - har eksisteret siden 2016.

 

Svaneborg/Kardyb (Aarhus)

Duoen bestående af de århusianske venner Nikolaj Svaneborg, Würlitzer og Jonas Kardyb, trommer, lyder gennemgående skandinavisk. Musikken danner dragende stemningsbilleder med rolige klangflader, fine melodier og et ambient lydbillede. De er albumaktuelle med debuten “Knob”.

 

Bellmakers (Odense)

Bellmakers er et band med fælles base i Odense. De spiller musik, komponeret af guitaristen Jacob Djursaa, som er inspireret af New Yorks jazzscene. Der indgår et stort element af improvisation, som formmæssigt har rod i jazztraditionen, men samtidig er der stramt gennemkomponerede elementer i musikken, der samlet set giver et originalt og gennemgribende udtryk.

 

North (København)

En klassisk klavertrio med moderne nordisk lyd. Spiller musik med organiske klangflader og iørefaldende melodier. Lyden er akustisk og energifyldt med melodiske improvisationer. Live understøttes trioens fortællinger af en stemningsskabende lysopsætning, som bidrager til en helstøbt oplevelse.

 

GRATIS ADGANG

Dør åbnes kl. 19.30
Sted
Hybrid / 3'eren: Salen
Arr:
JazzDanmark + Huset