SØG MENU
Kajsa_Vala_foto
dangers of the sea

Dangers Of The Sea + Kajsa Vala

Koncert
Dørene åbner 20.00
Sted
Hybrid / Salen, 3eren
Entré
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Buffet & Entre
120 kr. / FORSALG
Vegetarbuffet 17:30-19:30

Dangers Of The Sea

Historien om Dangers of the Sea er historien om et band, der var lige ved ikke at blive til noget. Det er ligeledes historien om et band, der har optrådt på Roskilde Festival og SPOT inden udgivelsen af debutalbummet - der i øvrigt er mixet af Nikolaj Nørlund. 

 

Andreas Bay Estrup, som er bandets forsanger og ophavsmand til sangene, har en baggrund som jazztrommeslager med fine eksamensbeviser fra konservatorier herhjemme og i udlandet, og havde egentligt tænkt sig at blive bag sit trommesæt. I smug havde han dog gået og puslet om en stak sange. Sangene var oprindeligt kun tænkt til skrivebordsskuffen og var en måde at få afløb for de melodier, der blev ved med at rumstere i Andreas’ baghoved. Gradvist opstod der dog et behov for at komme ud med dette udtryk, og lysten til at skabe et stærkt fællesskab voksede. Der skulle en god del overvindelse og gentagende opfordringer fra musikervenner til, før Andreas tog mod til sig og samlede det, der skulle blive til DANGERS OF THE SEA. 

 

De første spæde skridt blev taget i sommeren 2010, hvor Andreas sendte demoer rundt til en lille håndfuld gode venner og venners venner fra musikermiljøet i København, alle med baggrund i forskellige bands. Jess Jensen (keys), som også spiller i Saybia, og Mike Juel Taagehøj (bas), som spiller i Slaraffenland, var begge to af Andreas’ tætteste venner og havde begge tidligere spillet i andre konstellationer med Andreas. Frederik Teige (guitar) var lige steget af Efterklang-karavanen, efter at have turneret med dem i 31⁄2 år og kendte Mike fra Slaraffenland og Efterklangs fælles turnéer. Rasmus Jusjong (trommer), som også spiller i Folkeklubben m.fl., kendte Frederik helt tilbage fra børnehaveklassen, og de havde praktisk talt lært at spille sammen og begge sunget i Københavns Drengekor. 

 

Til trods for travlhed og andre projekter rev alle en masse tid ud af kalenderen for sammen at isolere sig i trommeslageren Rasmus Jusjongs forældres kælder i Valby og arbejde intenst med at få det nye band op at stå. Andreas skulle lige vænne sig til at stå foran en mikrofon (og i front på scenen), og bandets endelige besætning skulle lige falde på plads, men pludselig gik det stærkt.

 

Se facebookside her 

 

 

KAJSA VALA

Dansk / islandske Kajsa Vala er en vidunderlig blanding af rock, folk og country, men også med en snært af nordisk melankoli over sig - referencerne tæller alt fra Sheryl Crow til Lucinda Williams, Emmylou Harris og Patty Griffin. Hun er en rasende dygtig guitarist, som håndterer alt fra dobro til elguitar, og stemmen er stærk og sårbar på een gang. Live har hun et fabelagtigt velspillende band, og GAFFA kvitterede med en 5-stjernet anmeldelse da hun spillede koncert på SPOT Festival 2017. Kajsa Vala udgav i sommeren 2016 mini-albummet “Kajsa Vala”, som er indspillet dels i Nashville, hvor hun har boet i flere perioder, og dels i hjembyen Aarhus med Dennis Ahlgren (Tina Dickow) bag pulten.
Balladen Saint Cecilia fra albummet blev udvalgt som soundtrack til ungdomsfilmen “EN-TO-TRE-NU”, og singlen Trail of Hearts fikt en flot modtagelse på DR P4. Siden da er det blevet til livekoncerter over hele landet og optrædener på bla. Jelling Musik Festival og SPOT Festival. Kajsa Vala er blevet kendt for sine fantastisk medrivende koncerter.

 

Live anmeldelse:
GAFFA ***** “Overlegne Kajsa Vala overvinder alt”
gaffa.dk/anmeldelse/117191/overlegne-kajsa-vala-overvinder-alt/

 

Album anmeldelse:
GAFFA ****
“Numre som Trail of Hearts og Prodigal Son skiller sig positivt ud – de er ligefremme, fængende og fine – og man forstår, hvorfor førstnævnte folk-pop-ballade blev valgt som single-udspil. Dét nummer er albummets absolut bedste, skarpt forfulgt af balladerne, All in Good Time”og St. Cecilia. Albummet er som helhed stilsikkert og smukt”
gaffa.dk/anmeldelse/109081/stilsikker-og-smuk-americana-fra-aarhus/

 

Se Kajsa Valas facebookside her

 

Dørene åbner 20.00
Sted
Hybrid / Salen, 3eren
Entré
50 kr.
Vis studiekort og medbring en gæst gratis
Buffet & Entre
120 kr. / FORSALG
Vegetarbuffet 17:30-19:30